Viime päivinä on jälleen noussut esiin Samsungin huijaaminen uuden Galaxy Note 3:n kanssa suorituskykytesteissä erityisen, testiohjelmia ajettaessa aktivoituvan keinotekoisen korkeamman suorituskyvyn tilan avulla. Nyt aiemmin kesällä Galaxy S4:n vastaavan huijaamisen ensimmäisenä paljastanut AnandTech kertoo, että todellisuudessa lähes kaikki Android-valmistajat huijaavat tai ovat huijanneet suorituskykytesteissä.
AnandTech on julkaissut asiasta kattavan raportin. Vähintään yhden laitteen osalta AnandTechin testien perusteella huijarien listaan maalataan nyt Samsungin jatkoksi myös Asuksen, HTC:n ja LG:n nimet. Huijareita voi löytyä myös niiden valmistajien joukosta, joita AnandTechin testit eivät nyt kattaneet. AnandTechin testien perusteella täysin puhtain paperein selviävät vain Apple, Googlen eri valmistajien kanssa toteuttamat Nexus-laitteet sekä Googlen omistaman Motorolan laitteet.
Samsung Galaxy Note 3
- Android
- Muovi
- 5,7" Super AMOLED -näyttö
- 13 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 800 -piiri
- 3200 mAh akku
Esimerkiksi Asus Padfone Infinity, HTC One ja LG G2 huijaavat myös suorituskykytestiohjelmien osalta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käytännössä huijaamisessa on kyse siitä, että laitteista löytyy ennalta määrätty lista sovelluksia, jotka havaitessaan laite muuttaa toimintaansa normaaliin verrattuna. Tämä näkyy käytännössä muun muassa siinä, että suorittimen kellotaajuus lukitaan maksimiinsa sen normaalisti voidessa myös laskea virrankulutuksen vähentämiseksi, ja suoritinytimet pidetään jatkuvasti päällä. Suorituskyvyn testausohjelmien tarkoituksena on mitata laitteiden suorituskykyä mahdollisimman todenmukaisesti, miltä edellä mainitun kaltaiset toimenpiteet syövät pohjan.
”Käytännössä kaikki Android-laitteiden tarjoajat vaikuttaisivat pitävän omia listojaan ohjelmistoista, joilla on merkitystä ja joille tulee optimoida”, AnandTech kertoo. ”Listat kasvavat/muuttuvat ajan saatossa, eivätkä ne kaikki ole samanlaisia. Tämän tyyppisessä tilanteessa on lähes mahdotonta saada yhtä toimittajaa toimimaan ensimmäisenä ja lopettamaan.”
AnandTechin mukaan huijaamalla suorituskykytesteissä saavutettu etu on myös varsin pieni: peruslaskennan osalta 0-5 prosenttia ja grafiikkasuorituskyvyssä hieman yli 10 prosenttia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »