Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Wi-Fi-yhteydet nopeutuvat älypuhelimissa – seuraava kehitysaskel jo tekeillä

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Snapdragon 835.

Snapdragon 835.

Wi-Fi-yhteydet ovat nopeutumassa uuden sukupolven tekniikoiden myötä. Älypuhelimiin on tulossa tuki Wi-Fin IEEE 802.11ad:lle Qualcommin uuden piirin myötä. Tukiasemissa otetaan jo seuraavaa kehitysaskelta uudemman IEEE 802.11ax:n myötä.

Qualcommin uusi Snapdragon 835 -piiri tuo mukanaan myös valmiuden tuelle 802.11ad-määrittelyn Wi-Fi-verkoille. Huomattavasti korkeammalla 60 gigahertsin taajuusalueella toimiva 802.11ad tulee käytännössä mahdollistamaan useamman gigabitin sekunnissa tiedonsiirtonopeuden, teoreettisesti jopa 7 gigabittiä sekunnissa.

Useisiin gigabitteihin päästään myös jo tutun 802.11ac:n uudemmalla Wave-2-lisämäärittelyllä, jota Snapdragon 835 myös tukee. Laajempien taajuuskanavien ja suuremman antennimäärän myötä myös 802.11ac Wave-2 vie Wi-Fi-yhteyksiä käytännössä pidemmälle gigabittiluokkaan 802.11ac:n alkuperäisestä reilun 3 gigabitin teoreettisesta sekuntinopeudesta. Pienemmän antennimäärän vuoksi käytännössä älypuhelimissa ei vielä gigabittinopeuksia ole nähty.

Snapdragon 835 tulee löytymään useista älypuhelimista jo vuoden alkupuoliskon aikana, mutta vielä ei tiedetä tulevatko uudet puhelimet sisältämään jo tuen myös aiempaa nopeammalle Wi-Fille.

802.11ad-yhteyksiä tullaan markkinoimaan myös WiGig-nimellä.

802.11ax-standardi puolestaan on valmistumassa todennäköisesti vasta vuonna 2018, mutta sillä varustettuja tuotteita esitellään jo. Quantenna esitteli jo viime viikon CES-messuilla uutta tekniikkaa tukevia reitittimiä.

802.11ax:ssä käytetään myös useampia antenneja (4×4) sekä uutta QAM-1024-modulaatiota. Lopputuloksena on yli 10 gigabittiin teoriassa yltävä tiedonsiirtonopeus tutuilla 2,4 ja 5 gigahertsin Wi-Fi-taajuuksilla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi