Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple täydentää lisätyn todellisuuden työkalujaan – osti saksalaisyhtiön

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

SMI:n katsetta seuraavaa teknologiaa on testattu esimerkiksi HTC Vive -virtuaalilasien kanssa.

SMI:n katsetta seuraavaa teknologiaa on testattu esimerkiksi HTC Vive -virtuaalilasien kanssa.

Apple on ostanut saksalaisen SensoMotoric Instruments -yhtiön. Vuonna 1991 perustettu SMI on kehittänyt silmien liikkeitä seuraavia laseja ja teknologiaa esimerkiksi virtuaalitodellisuussovellutuksissa käytettäväksi.

Kaupoista kertoi ensimmäisenä MacRumors, jonka lähteiden mukaan Apple osti SMI:n peiteyrityksen nimissä. Apple vahvisti sittemmin kaupan Axios-sivustolle, mutta tuttuun tapaansa hyvin lyhytsanaisesti. Applen edustajan mukaan yhtiö ajoittain ostaa pienempiä teknologiayrityksiä, mutta ei kerro tarkoituksistaan tai suunnitelmistaan.

SMI on muun muassa kehittänyt lasit, jotka seuraavat käyttäjän silmien liikkeitä tosielämän tilanteissa, kuten urheilusuorituksissa. Lisäksi SMI:n silmiä seuraavaa teknologiaa on sovellettu virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden järjestelmissä. Teknologian avulla voidaan kehittää realistisempia VR-järjestelmiä ja esimerkiksi vähentää liikepahoinvointia VR-laitteita käytettäessä.

SMI-kauppa on sikäli merkittävä, että se auttaa Applea yhtiön aikeissa suunnata lisätyn todellisuuden markkinoille. Yhtiön on huhuttu kehittävän lisätyn todellisuuden sisältöä näyttäviä älylaseja, ja toimitusjohtaja Tim Cook on puhunut avoimesti yhtiön halusta kehittää AR-järjestelmiä. Tuleva iOS 11 -käyttöjärjestelmä tuo tullessaan uuden ARKit-ohjelmistoalustan, joka helpottaa merkittävästi lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämistä iPhonelle ja iPadille.

(Mainos: Osallistu tästä arvontaan ja voita OnePlus 5 -puhelin ja Elisan liittymä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut