Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Chromebookien Android-sovellustuki laajenee – tarkista listalta oman laitteesi tilanne

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 3 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Google Play Chromebookissa.

Google Play Chromebookissa.

Google laajentaa pikku hiljaa Android-sovellusten tukea sen Chrome OS -käyttöjärjestelmän laitteissa eli kannettavissa Chromebookeissa.

Listausta Android-sovelluksia tukevista Chrome OS -laitteista on nyt päivitetty. Oman laitteesi tilanteen tarkistaminen onnistuu tältä Googlen julkaisemalta listalta. Listattu on myös laitteet, joille Android-sovellusten tuki on suunnitelmissa.

Vielä toistaiseksi vasta 10 laitetta tukee Android-sovelluksia vakaassa, tavallisessa julkaisuversiossa Chrome OS:stä. Merkittävä tuen laventuminen on tapahtunut jo beetatestiversioissa, joissa tällä hetkellä 23 laitetta on listattu tukemaan Android-sovelluksia.

Oman laitteen Chrome OS:n voi vaihtaa eri kehitysversioon näillä Googlen ohjeilla. Kannattaa toki muistaa beetatestiversion toimivan mahdollisesti heikommin ja epävakaammin.

Jatkossa kaikkien uusien Chromebookien pitäisi saada aikanaan tuki Android-sovelluksille. Myös Chromebookeissa sovelluksia voi asentaa Googlen Play-kaupasta.

Chromebookien Android-sovellustuesta ilmoitettiin alun perin Google I/O -tapahtuman aikaan viime vuoden toukokuussa ja sittemmin tuki on pikku hiljaa saapunut valituille laitteille. Chromebookeissa voi avata useita Android-ikkunoita Chrome-selaimen rinnalle ja vaihdella niiden kokoa. Monien Android-sovellusten ja -pelien käyttö näppäimistöllä ja ohjauslevyllä saattaa olla kankeaa tai epämukavaa, kun sovellukset on suunniteltu kosketusnäytöllä käytettäviksi. Silti tuki niille parantaa Chromebookien hyödyllisyyttä huomattavasti.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut