Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Intelin uutuus tarjoaa Applelle merkittävän pelipaikan

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Intel on esitellyt uuden XMM 7560 -modeemipiirin, joka pystyy gigabitin tiedonsiirtonopeuteen verkosta älypuhelimeen. Näin se haastaa Qualcommin eilen julkistaman X20-modeemipiirin.

Qualcomm X20:n teoreettinen enimmäisnopeus yltää Intelin yhtä gigabittiä korkeammalle, 1,2 gigabittiin sekunnissa. Intelin piiri tukee viiden yhtäaikaisen operaattoritaajuuden käyttöä, 8×4 ja 4×4 MIMO -antenniratkaisuja sekä 256-QAM-modulointia. Tuettujen LTE-taajuuksien lukumäärä on 35. Enimmäislähetysnopeus verkkoon päin on 225 megabittiä sekunnissa.

Intel XMM 7560.

Mielenkiintoisinta mobiilialan liiketoiminnan kannalta Intelin uudessa modeemipiirissä kuitenkin on tuki CDMA:lle, mikä Intelin aiemmista piireistä on puuttunut. Apple otti Intelin modeemin käyttöön iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimissa, joita esimerkiksi Suomessa myydään. Tietyissä maissa, joissa CDMA-verkkoja tai TD-SCDMA-verkkoja on käytössä, Apple myy kuitenkin myös toisenlaista versiota iPhoneista varustettuna Qualcommin modeemipiirillä. Jatkossa uusi Intelin nyt esittelemä kyvykkäämpi piiri teknisesti mahdollistaisi Applen jättävän pitkälti hyvästit Qualcommille.

Apple ja Qualcomm ovat ajautuneet oikeusriitaan. Applen näkemyksen mukaan Qualcomm nyhtää ylihintaa kytkiessään patenttien lisensoinnin ja piirien myymisen yhteen. Kyse on miljardista dollareista. Koska Qualcommille ei tähän asti käytännössä ole ollut vaihtoehtoja CDMA-piirien toimittajana, on sen neuvotteluasema ollut hyvin vahva.

Intel XMM 7560 -piirin näytetoimitukset alkavat vuoden alkupuoliskolla ja massatuotanto pian tämän jälkeen. Piiri saattaa näin hyvin löytää tiensä syksyllä esiteltävien uusien iPhone-mallien sisälle.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Kairaaja

    Nii. Että intel tekisi hyväntekeväisyyttä? Siellä vasta ylihintaa otetaaki.

    • Markus Lehtiniitty

      x86-suorittimissa ehkäpä näin, koska niissä puolestaan Intelin markkina-asema on vahva. Modeempiireissä se ei sitä ole.