Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällainen on Googlen Waymo-robottiautoprojektin uusi Chrysler-tila-auto

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen itseajavien robottiautojen kehitysprojekti on viime viikosta lähtien oma yhtiönsä Alphabet-emoyhtiön alla ja sillä on uusi nimi, Waymo. Nyt Waymo on esitellyt yhdessä Fiat Chryslerin kanssa kehittämäänsä versiota Pacifica-tila-autosta.

Fiat Chrysler toimittaa itseajamiseen vaaditulla kamera-, anturi-, tutka- ja lidar-tunnistinarsenaalilla varustettuja Pacifica-tila-autoja Waymon testikäyttöön 100 kappaletta. Itse autot ovat ladattavia plug-in-hybridejä.

Waymo-käyttöön muunnetut Pacificat on toteutettu Waymon ja Chryslerin insinöörien yhteistyössä. Ne eroavat normaalista niin sähköistykseltään, voimalinjaltaan, rungoltaan kuin rakenteeltaan itsejamisen mahdollistavan tekniikan mukaan tuomisen mahdollistamiseksi mahdollisimman integroidusti.

”Waymo oppi ensikäden tietoa, mitä liittyy autonvalmistajan ajoneuvon kehitysprosessiin, kuten painojakauman optimointia mukavan ajokokemuksen varmistamiseksi sekä kestävyystestausta äärimmäisissä sääolosuhteissa”, kommentoi Fiat Chryslerin edustaja Beri Alexanian.

Itse teknologian jatkokehittämisen ja testaamisen ohella uusilla autoillaan Waymo aikoo tutkia, miten eri ihmiset ja erilaiset ihmisryhmät kokevat itseajamisen teknologian. Waymo ei ole vielä kertonut varsinaisista koemielessä tarjottavista kyydeistä tai muista avoimista palveluista. Huhujen mukaan Waymo tavoittelisi oman itseajavilla robottiautoilla toteutetun kyytipalvelun avaamista ensi vuoden aikana. Aiemmin Googlen itseajavia autoja on testattu jo Kaliforniassa, Washingtonissa, Arizonassa ja Teksasissa.

Tähän asti Google-projekti on käyttänyt pohja-autoinaan Toyotan Priusta ja Lexuksen katumaasturin hybridiversiota itse kehittämänsä pienikokoisemman kaksipaikkaisen automallin lisäksi.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi