Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Miljoonissa Android-puhelimissa haittaohjelmia – Google Playstä ladattuina

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Korttipeli Durak on yksi adwarea sisältäneistä sovelluksista

Korttipeli Durak on yksi adwarea sisältäneistä sovelluksista

Tietoturvayhtiö Avastin blogissa kerrotaan haittaohjelmista, joita on ladattu Googlen virallisen sovelluskaupan kautta miljooniin Android-laitteisiin ympäri maailman. Ohjelmat saattavat alkuun toimia normaalisti, ja haittapuoli saattaa esittäytyä vasta kuukausi asennuksen jälkeen.

Avastin blogissa mainitaan esimerkkinä Durak-korttipeli, jonka lisäksi myös muista sovelluksista on löytynyt niin sanottua adwarea. Sovellus toimii aluksi normaalisti, mutta kun käyttäjä on käynnistänyt laitteensa uudelleen ja odotellut muutaman päivän tai jopa kuukauden, haittaohjelma aktivoituu ja tuo laitteen näytölle lukituksen avaamisen jälkeen valheellisia ilmoituksia, joissa saatetaan varoittaa esimerkiksi viruksista ja mainostaa asennettavia sovelluksia. Jos käyttäjä erehtyy painamaan linkkejä, saattaa haittaohjelma esimerkiksi lähettää maksullisia viestejä tai käyttäjän henkilökohtaisia tietoja.

Avastin blogikirjoituksen mukaan haitallisia sovelluksia oli tarjolla useilla eri kielillä, ja suosituimmilla sovelluksilla oli jopa miljoonia latauksia. Monet eivät ole ehkä osanneet edes yhdistää haitallisia mainoksia juuri kyseisiin sovelluksiin, koska haittaohjelma on aktivoitunut vasta päiviä tai viikkoja asennuksen jälkeen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Kairaaja

    Tää nyt ei yllätä ketää…

  2. Juha

    Androidin huonoja puolia