Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook voi vaatia: lähetä uusi kuva itsestäsi – tai tilisi lukittuu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebookin kuvatarkistus.

Facebookin kuvatarkistus.

Facebook testaa uutta ominaisuutta, joka voi vaatia käyttäjän lähettävän uuden kuvan itsestään, jos Facebook epäilee tilillä tapahtuvan väärinkäytöksiä. Asiasta kertoo Wired.

Kuvan perusteella Facebook pyrkii vahvistamaan, että kyse on todella tilin oikeasta käyttäjästä. Facebookin mukaan sen kasvojentunnistus toimii automatisoidusti ja käyttäjän tunnistuksen yhteydessä lähettämä kuva poistetaan palvelimilta heti tunnistuksen tapahduttua.

Facebook voi epäilyttävissä tilanteissa lukita käyttötilin, kunnes käyttäjä on lähettänyt itsestään uuden kuvan. Facebook pyrkii luonnollisesti myös tarkistamaan, että kuva on uusi eli sellainen, jota ei ole vielä palveluun ladattu.

Facebookin mukaan uutta tunnistusta voidaan vaatia useissa eri tilanteissa epäilyttävän toiminnan yhteydessä, muun muassa tiliä luotaessa, kaveripyyntöjä lähetettäessä, mainoksista maksettaessa sekä mainoksia luotaessa tai muokatessa.

Aiemmin Facebook on kertonut testaavansa myös toimintoa, jossa käyttäjät ovat voineet lähettää Facebookille alastonkuvansa. Kun kuvat on näin Facebookin toimesta tunnistettu, ei kukaan muu voi niitä enää jatkossa palvelun kautta levittää.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Bror

    Tämä on vanha juttu, FC on vaatinut jo aikaisemmin kuvaa identifioinnin takia.

    • Hendriks

      FC?. 🤔

Tuoreimmat jutut