Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Xiaomilta harppaus nykyaikaan – langaton lataus tulossa ensi vuonna?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Langaton lataus on viime vuosina noussut tärkeäksi valtiksi mobiilimaailmassa. Applenkin uudet mallit tukevat vihdoin tämä ominaisuutta, ja nyt leikkiin on mitä todennäköisemmin ryhtymässä myös kiinalainen Xiaomi.

Xiaomi liittyi hiljattain Qi-standardia kehittävään WPC-konsortioon, josta voidaan päätellä, että langaton lataaminen kiinnostaa myös Kiinanmaalla. Varsinaista ilmoitusta asiasta Xiaomi ei, ainakaan vielä, ole tehnyt, mutta yhtiön tiedot löytyvät WPC.n jäsenlistalta.

Apple liittyi samaiseen konsortioon helmikuussa, ja uusimmat piakkoin julkaistavat iPhonet tukevat langatonta latausta. Näin ollen voitaneen kohtalaisella varmuudella sanoa, että Xiaomin ensi vuoden Mi 7 -lippulaivamallin voi ladata langattomasti. Virallista varmistusta asiaan ei kuitenkaan vielä ole.

Qi-tekniikalla lataaminen tapahtuu erillisellä alustalla, jolle asetettu, kyseistä teknologiaa tukeva laite latautuu automaattisesti.

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut