Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-puhelimet mukana: Google julkaisi uuden maksupalvelun – mutta toistaiseksi vain Intiaan

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Tez-maksupalvelu on suunniteltu Intian vaatimuksiin.

Tez-maksupalvelu on suunniteltu Intian vaatimuksiin.

Google on esitellyt Intiassa uuden Tez-maksupalvelun.

Kehittyvillä markkinoilla tarvitaan erilaisia maksupalveluja kuin länsimaissa, koska käytössä oleva infrastruktuuri on erilainen. Monissa kehittyneissä maissa mobiilimaksaminen on yleistymässä NFC-pohjaisin lähimaksuin luotto- ja pankkien maksukortteihin pohjautuen, mutta kehittyvissä maissa lähtötilanne on erilainen.

Googlen uusi Tez-palvelu perustuu tekniikaltaan ihmiskorvan kuulemattomissa oleviin ultraääniin, joiden avulla laitteet kommunikoivat rahansiirtoon tarvittavat tiedot. Näin puhelimissa ei tarvita NFC-yhteyttä, jota monista Intiassa käytettävistä edullisista puhelinmalleista ei löydy. Lisäksi palvelu hyödyntää Intian United Payments Interfacea (UPI), joka mahdollistaa suoran kytkeytymisen pankkitliin, ja toimii tämän ansiosta laajasti eri intialaispankkien kanssa. Rahansiirrot liikkuvat suoraan pankkitililtä toiselle.

Tez toimii laajasti Android- ja Apple iPhone -puhelimissa, joille se myös sovelluksena saapuu.

Uusi palvelu tullaan näkemään myös esiasennettuina joissakin Android-puhelimissa. Google mainitsee kumppaneikseen paikallisten Lavan ja Micromaxin ohella Nokian ja Panasonicin. Uuden maksupalvelun pitäisi siis tulla tutuksi käyttäjille myös HMD Globalin Nokia-älypuhelimissa Intiassa.

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut