Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen maksettavaksi määrättiin 507 miljoonan dollarin patenttikorvaukset – lisää voi olla luvassa

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Applen A7-piiriApplen maksettavaksi on määrätty 507 miljoonan dollarin korvaukset Wisconsin-Madisonin yliopistoon liittyvän säätiön patentin luvattomasta käytöstä tuotteissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kyse on jo pitkästä vuonna 2014 alkaneesta oikeusjutusta, jota Apple aikoo myös yhä jatkaa valittamalla tuoreimmasta päätöksestä. Alun perin Applen maksettavaksi määrättiin vuonna 2015 suuremmat 862 miljoonan dollarin korvaukset, mutta nämä laskettiin myöhemmin 234 miljoonaan dollariin tuomarin katsoessa, ettei Apple ollut loukannut patenttia tarkoituksellisesti.

Nyt nähty korotus patenttikorvausten määrään puolestaan juontuu ajan kulumisesta: oikeuden tuomarin mukaan Apple on jatkanut patentin loukkaamista vuoden 2016 loppuun asti, jolloin se vanheni.

Kyseessä on Wisconsin Alumni Research Foundationin patentti vuodelta 1998 liittyen piirin tehokkuuden parantamiseen. Väitetysti Applen A7, A8 ja A8X -järjestelmäpiirit loukkaavat patenttia.

Samoin myös Applen uudempien A9 ja A9X -piirien väitetään loukanneen patenttia, mutta näitä käsitellään uudemmassa erillisessä oikeusjutussa. Lisää korvauksia voi siis yhä koitua Applen maksettavaksi, jollei se onnistu vapautumaan korvauksista ylemmissä oikeusasteissa.

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Rikolliset vastuuseen, 👍.

  • Henrik1

   Yep.👍🏼😈

 2. Hendriks

  Pikku raha, ei vaikuta millään muotoa suosioon,👍.

Tuoreimmat jutut