Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Merkittävä rajapyykki: 5 miljardilla ihmisellä on nyt matkapuhelinliittymä

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Maailmassa on nyt yli 5 miljardia ihmistä, joilla on matkapuhelinliittymä, kertoo operaattorien yhteistyöjärjestön GSMA:n tilasto. 5 miljardia matkapuhelinkäyttäjää edustavat jo 67 prosenttia koko maapallon väestöstä.

Mobiililiittymiä maailmassa on jo yli 8,1 miljardia kappaletta, sillä yhdellä käyttäjällä voi olla useita liittymiä ja osa liitttymistä voi olla M2M-käytössä laitteiden välisessä viestinnässä. Puhelinkäytössä liitttymiä arvioidaan olevan nyt 7,7 miljardia kappaletta.

Alimmillaan matkapuhelinkäyttäjien määrä koko väestöstä on Saharan alapuolisessa Afrikassa, vain 44 prosenttia, ja korkeimmillaan Euroopassa 86 prosentin lukemalla. Matkapuhelinkäyttäjistä valtaosa, 55 prosenttia, löytyy Aasian alueelta.

Älypuhelimia käytössä on arvioitu nyt olevan noin 2-3 miljardia, mutta arviot vaihtelevat. Älypuhelinkäyttäjien osuus kaikista matkapuhelinkäyttäjistä kasvaa luonnollisesti jatkuvasti.

Matkapuhelinkäyttäjien lukumäärä ylitti miljardin vuonna 2003, kaksi miljardia vuonna 2007, kolme miljardia vuonna 2010 ja neljä miljardia vuonna 2013. GSMA ennustaa määrän kasvavan nykyisestä 5 miljardista 5,7 miljardiin vuonna 2020. 30 prosenttia kasvusta tulee Intiasta.

Maailman matkapuhelinkäyttäjien määrä on ylittänyt 5 miljardin rajan.

Maailman matkapuhelinkäyttäjien määrä on ylittänyt 5 miljardin rajan.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Maailmassa on hurjasti ihmisiä. Suomessa hurjan vähän,. 😆.

Tuoreimmat jutut