Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: HTC juhlii 20-vuotispäiväänsä kertaamalla historiaansa

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC täytti 15. toukokuuta 20 vuotta.

Nykyisin vaikeuksissa oleva ja tappioita tehnyt HTC esitteli 20-vuotisjuhliensa yhteydessä uuden HTC U11 -huippupuhelimen. Teknisesti hyvistä tuotteista huolimatta yhtiön tulevaisuus on vaakalaudalla.

T-Mobile G1 eroaa varsin paljon nykyaikaisesta älypuhelimesta. Näytöllä oli kokoa vain 3,2 tuumaa, mukana oli täysnäppäimistö, kameran tarkkuus oli vain kolme megapikseliä ja niin edelleen. Myös Android oli vasta alkeellinen raakile nykypäivän vuosien aikana kehittyneeseen järjestelmään verrattuna.

T-Mobile G1 eroaa varsin paljon nykyaikaisesta älypuhelimesta. Näytöllä oli kokoa vain 3,2 tuumaa, mukana oli täysnäppäimistö, kameran tarkkuus oli vain kolme megapikseliä ja niin edelleen. Myös Android oli vasta alkeellinen raakile nykypäivän vuosien aikana kehittyneeseen järjestelmään verrattuna.

HTC muistetaan erityisen hyvin ensimmäisen Android-puhelimen tekijänä. HTC Dream, joka paremmin tunnettiin Yhdysvalloissa myytynä operaattoriversiona T-Mobile G1 -nimellä, käynnisti Androidin huikean marssin älypuhelinmarkkinoiden ykköskäyttöjärjestelmäksi. Androidin kasvu veti mukanaan myös HTC:n, jonka parhaimmat ajat koettiin reilut viisi vuotta sitten.

Sittemmin HTC ei pärjännyt Samsungin ja kiinalaisvalmistajien nousulle. HTC aloitti toimintansa muiden laitteiden valmistajana, johon se on nyt osaltaan joutunut palaamaan Googlen ensimmäisen omien puhelinten, Pixel ja Pixel XL:n, kokoonpanijana toimiessaan.

Älypuhelinten rinnalle HTC on kehittänyt nyt toisen bisneksen Vive-virtuaalitodellisuuslaitteista. HTC:n menneisyys on ollut välillä menestyksekäskin, mutta tulevaisuutta varjostavat pilvet. Liiketoiminta pitäisi saada käännettyä kannattavaksi ja kasvuun.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut