Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Superluottokortin” kehittäjä meni nurin – kymmenet tuhannet ennakkotilaajat jäivät ilman korttia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

PlastcPlastc oli, tai ainakin sen piti olla, superluottokortti, joka korvaa kaikki muut luotto- ja maksukortit lompakossa.

Bluetooth-yhteydellä älypuhelimeen yhdistyvä, perinteisen luottokortin kokoinen läpyskä olisi pitänyt sisällään jopa 20 luotto- ja maksukortin tiedot ja korvannut ne maksuvälineenä kaupan kassalla. Lisäksi tämän 155 dollarin hintaisen kortin oli määrä sisältää e-ink-näyttö, NFC, RFID, langaton lataus ja 30 päivän akkukesto. Kaikenlaista kivaa siis, mutta kortti jäikin lopulta vain haaveeksi.

Plastc-kortin kehittänyt yritys on mennyt konkurssiin ja 80 000 ennakkotilaajaa jäi ilman superkorttia, kertoo Gizmodo. Yhtiö on ilmoittanut tilanteesta ennakkotilaajille sähköpostilla, ja kertoo syyksi epäonnistuneet rahoituskierrokset.

Ennakkotilaajilta yhtiö keräsi vuonna 2014 yhteensä yhdeksän miljoonaa dollaria, mutta viime kuukausien aikana yhtiöltä meni sivu suun kaksi miljoonaluokan rahoituskierrosta, eikä yhtään korttia lopulta päästy ennakkotilaajille toimittamaan.

Plastc ei suinkaan ollut superkorttina ainoa laatuaan, vaan se oli läheinen kilpailija vajaata vuotta aiemmin esitellylle Coin-kortille. Myös Coinin oli tarkoitus korvata lompakon muut maksukortit, ja jonkin verran Coin-kortteja ehdittiin ennakkotilaajille toimittaakin, mutta tämän vuoden alussa yhtiö ilmoitti, ettei se enää valmista tai toimita tuotteita. Helmikuussa yhtiö lopetti toimintansa, jolloin myös takuu ja tuki jo toimitetuille laitteille päättyi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi