Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Seuraava Apple Watch saamassa aivan uuden näyttöteknologian – tällaisia etuja MicroLEDin pitäisi tuoda

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Nykyinen Apple Watch Series 2.

Nykyinen Apple Watch Series 2.

Applen huhutaan aikovan ottavan käyttöön aivan uuden näyttöteknologian seuraavan sukupolven Apple Watch -älykellossaan.

Tähän asti Apple on käyttänyt Watchissa OLED-näyttöä. Uuteen syksyllä odotettavaan kolmannen sukupolven Apple Watchiin olisi kuitenkin tulossa MicroLED-näyttö.

Asiasta raportoi korealaismedia, joka on huolissaan muutoksen vaikutuksesta korealaisiin komponenttitoimittajiin.

Siinä missä OLED-näyttö pohjautuu orgaanisia yhdisteitä sisältävään kalvoon, MicroLED käyttää tavanomaisia LED-valoja, mutta mikroskooppisen pienessä mittakaavassa. MicroLED-näyttö voi olla jopa 30 kertaa kirkkaampi kuin OLED-näyttö, on OLEDia energiatehokkaampi sekä samalla ohuempi ja kevyempi. Lisäksi MicroLED-näyttö on OLED-näyttöä pitkäikäisempi.

Apple osti vuonna 2014 MicroLED-näyttöjen kehitykseen keskittyneen LuxVue Technologyn, ja tuolloin yksi yhtiön rahoittajista kehui yhtiön saavuttaneen teknisen läpimurron näyttöteknologiassa.

Watchia on pienen näytön kokonsa sekä virrankulutuksen pienentämisen tärkeyden takia jo aiemmin povattu ensimmäiseksi Applen käyttökohteeksi MicroLED-näytöille.

Tänä syksynä Apple on ensi kertaa iPhonessa ottamassa käyttlöön OLED-näytön, joita esimerkiksi näyttöpaneelien suuri valmistaja Samsung on omissa älypuhelimissaan suosinut jo vuosien ajan. OLED-näyttöjen väritoisto on yleisesti LCD- eli nestekidenäyttöjä rikkaampaa, kontrastisuhde suurempi sekä näyttö vähävirtaisempi ja ohuempi. Tulevaisuudessa seuraavan sukupolven MicroLED-näyttö voi korvata OLEDin myös iPhonessa, ennustavat asiantuntijat.

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi