Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen sanotaan hylkäävän 32-bittiset sovellukset iOS 11:n julkaisun yhteydessä syksyllä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple iPhone 5c oli värikäs tapaus.

Apple iPhone 5c.

Merkit ovat roikkuneet ilmassa jo jonkin aikaa, ja nyt tuore raportti sanoo, että Apple on aikeissa päättää tuen 32-bittisille sovelluksille, kun iOS 11 julkaistaan syksyllä, uutisoi 9to5Mac. Raportin taustalla on kehittäjä Steve Troughton-Smith, joka kertoo kuulleensa ”hyvin selvästi”, että Apple kaavailee muutoksen toteuttamista.

Viimeisimmät iOS-julkaisut ovat jo enteilleet tuen päättymistä 32-bittisille sovelluksille. Toissa syksynä julkaistu iOS 9 alkoi varoittaa käyttäjiä 32-bittistä sovellusta avattaessa, että sovellus saattaa hidastaa laitteen toimintaa. Hiljattain julkaistusta iOS 10.3:sta alkaen laitteet ovat varoittaneet, etteivät 32-bittiset sovellukset välttämättä enää toimi tulevien iOS-versioiden kanssa.

Tuki 64-bittisille iOS-sovelluksille alkoi syksyllä 2013 iPhone 5s:n julkaisun yhteydessä. Uusilta sovelluksilta on edellytetty tukea 64-bittiselle järjestelmälle helmikuusta 2015 alkaen. Bittisyys ei ole kytköksissä käyttäjien omiin ratkaisuihin, vaan Apple haluaa potkia sovelluskehittäjät päivittämään vanhat sovelluksensa tukemaan 64-bittisiä järjestelmiä.

Troughton-Smithin mukaan kuulostaa siltä, että Apple olisi tulevaisuudessa aikeissa päättää iOS-laitteidensa suorittimilta kokonaan tuen 32-bittisille sovelluksille. Näin voitaisiin suunnata enemmän suorituskykyä moderneille 64-bittisille sovelluksille.

Ilmoitukset 32-bittisten sovellusten mahdollisesta toimimattomuudesta ovat osa Applen App Store -siivousprojektia. Yhtiö alkoi viime syksynä siivota sovelluskaupastaan toimimattomia ja pitkään päivittämättä olleita sovelluksia, jotka niiden kehittäjät näyttävät hylänneen.

Nykyiset iOS-versiot toimivat vielä 32-bittisellä suorittimella varustetuissa iPhone 5:ssä ja 5c:ssä sekä neljännen sukupolven iPadissä. Näiden laitteiden julkaisusta tulee ensi syksynä kuluneeksi viisi vuotta. Viime syksynä iOS-tuen ulkopuolelle putosi muun muassa viisi vuotta täyttänyt iPhone 4s.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut