Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin käytät reaaliaikaista sijainnin jakoa Google Mapsissa

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 3 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Google toi hiljattain uuden ominaisuuden Maps-sovellukseensa: reaaliaikaisen sijainnin jaon. Käyttäjä voi siis jakaa oman sijaintinsa ja mahdollisesti reittinsä tuttavilleen, jotka voivat sitten seurata käyttäjän liikkeitä tai yksinkertaisesti nähdä, missä hän tarkalleen ottaen on. Näin käytät reaaliaikaista sijainnin jakoa.

Ensimmäisenä avaa Google Maps -sovellus. Mene vasemmassa reunassa olevaan valikkoon ja valitse kohta Jaa sijainti.

Tämän jälkeen valitse, kuinka pitkään haluat jakaa omaa sijaintiasi. Kun se on tehty, valitse kenelle kaikille haluat jakaa sijaintisi tai voit valita oman jakotapasi. Esimerkissämme käytämme sijainnin jakoa Facebook Messengerin kautta.

Kun jaat oman sijaintisi, esimerkiksi Facebook Messengerin ryhmä saa sinulta linkin, jolla pääsee tarkastelmaan omaa olinpaikkaa.

Mikäli olet saanut linkin joltain tuttavalta, linkkiä painamalla puhelin ohjautuu Google Maps -sovellukseen tarkastelemaan henkilön sijaintia. Kun katsoo, missä tuttava on, voi Maps-sovelluksessa laittaa sen kohdan suoraan päämääräksi.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 3 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut