Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook Messengerin M laajentui – tekoälysuositukset osaksi keskusteluja

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Facebook Messenger saa suosituksia M:ltä.

Facebook Messenger saa suosituksia M:ltä.

Facebook on kehittänyt jo pitkään Messenger-keskustelusovellukseensa tekoälyavustajaa. Nyt M:ksi nimetty avustaja on laajentunut suositusten muodossa saataville kaikille käyttäjille Yhdysvalloissa.

M tarjoaa Messengerissä osana keskusteluja erilaisia suosituksia aina tilanteen mukaisesti.

Toistaiseksi nyt M voi suositella tarroja keskusteluun, rahan pyytämistä tai lähettämistä, sijainnin jakamista, suunnitelmien teossa avustamista, äänestyksiä ryhmäkeskusteluissa sekä Uber- tai Lyft-kyydin tilausta.

Suositukset ilmestyvät keskustelun perusteella. Esimerkiksi M voi huomata keskustelukumppanin kysyvän olinpaikkaa, jolloin M voi ehdottaa sijainnin jakamista suoraan karttamuodossa. Tai vastaavasti jos kyse on maksamisesta, voi M tarjota maksumahdollisuutta Messengerin kautta.

M:n kaikkien toimintojen laajentumisesta Yhdysvaltojen ulkopuolelle ei ole vielä tarkempaa tietoa. Facebookin mukaan se tapahtuu ”aikanaan”. Sen sijaan samalla Facebook uudistaa nyt maailmanlaajuisesti myös Messengerin kirjoitusnäkymää, joka tarjoaa jatkossa nopeamman tavan esimerkiksi videoiden ja kuvien lähettämiseen.

Facebook kertoo M:n hyödyntävän tekoälyä ja koneoppimista. Nyt kaikille käyttäjille suosituksina tuotua toimintioa testattiin aikoinaan myös ihmisvoimin toimivana ”kysy mitä vain” -palveluna. Sen laajentaminen suuremmalle käyttäjäkunnalle osoittautui kuitenkin vaikeaksi.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut