Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iOS 10.3 -päivitys vapauttaa paljon tallennustilaa Apple-laitteissa

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iOS 10.Applen iOS 10.3 -päivitys vapauttaa huomattavia määriä tallennustilaa Apple-laitteissa. Syynä on todennäköisesti ennen kaikkea uusi Apple File System -tiedostojärjestelmä.

Apple julkaisi iOS 10.3:n tiistaina.

Vaihto HFS+:sta uuteen APFS:ään on erittäin merkittävä uudistus, joka ei kuitenkaan suoranaisesti välttämättä näy käyttäjälle – muuten kuin laitteen nopeampana toimintana sekä myös vapautuvana tallennustilana, kuten nyt on käynyt ilmi.

Esimerkiksi AppleInsider kertoo päivittämänsä 256 gigatavun iPhone 7 Plussan vapaan tallennustilan määrän nousseen iOS 10.3 -päivityksellä 7,81 gigatavua. Osatekijänä tässä oli kokonaiskapasiteetin kasvu 248,5 gigatavusta 252,14 gigatavuun.

Vapautuvan tallennustilan määrä vaikuttaa olevan yhteydessä laitteen tallennusmuistikapasiteettiin. Tallennustilaa vapauttavat todennäköisesti APFS:n uusi osiointimenetelmä sekä muut parannukset.

APFS:ään muutoksen takia iOS 10.3 -päivityksen suorittaminen kestää tavanomaista pikkupäivitystä pidempään, jopa useita kymmeniä minuutteja.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi