Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Galaxy S8 on maailman ensimmäinen Bluetooth 5 -puhelin – tätä se tarkoittaa

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Samsungin juuri esittelemät uudet Galaxy S8 ja Galaxy S8+ ovat markkinoiden ensimmäiset Bluetooth 5.0 -tuella varustetut älypuhelimet. Viime vuoden lopulla valmistunut Bluetooth 5.0 -määrittely seuraa kaksi vuotta vanhempaa Bluetooth 4.2 -määrittelyä ja tarjoaa tuplasti nopeutta sekä nelinkertaisen kantomatkan.

Bluetoothin nopeus yltää nyt enimmillään kahteen megabittiin sekunnissa, mutta vähemmällä vauhdilla on saavutettavissa edelleen myös pienempi virrankulutus. Versionumerossa ei myöskään enää ole erillistä LE- eli Low Energy -merkintää, sillä vähävirtainen LE-määrittely sisältyy Bluetooth 5.0:aan oletuksena.

Teknisten muutosten myötä Bluetooth 5:n kanssa odotettavissa on myös vähemmän häiriöitä muiden 2,4 gigahertsin taajuudella toimivien yhteyksien kanssa.

Bluetooth 5 parantaa yhteyksiä monilla eri mittareilla.

Bluetoothin uusi versio sisältää muitakin uudistuksia, jotka liittyvät muun muassa yhteyksittömiin palveluihin kuten sijaintitietoihin sekä navigaatioon. Nämä koskevat esimerkiksi niin sanottuja Bluetooth-majakoita (beacons), joiden avulla voidaan toteuttaa muun muassa paikannusta sisätiloissa tai viestien jakoa niiden läheisyydessä oleville laitteille, sekä muihin Bluetooth-toimintoihin, joita käytetään ilman tai ennen laitteiden parittamista.

Huomioitavaa tietysti on, että hyöty Bluetooth 5:stä saadaan, kun myös paritettava laite tukee uusinta versiota. Bluetooth 5.0 on taaksepäin yhteensopiva aiempien versioiden kanssa, eli esimerkiksi Bluetooth 4.0:aa tukeviin kaiuttimiin tai kuulokkeisiin Galaxy S8 yhdistyy aivan samaan tapaan kuin edeltäjänsäkin.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi