Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vaihda Apple-salasanasi nyt – hakkeriryhmän väitteissä voi olla perää

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Apple logoViime päivinä esillä ovat olleet hakkeriryhmän väitteet, jotka ovat uhanneet satojen miljoonien Apple-tilien ja laitteiden nollaamisella, jos Apple ei suostu ryhmän lunnasvaatimuksiin.

Sekavasti toimivan ryhmän väitteissä saattaa olla perää, kertovat ZDNetin käsiinsä saamat tiedot. Tilanteen laajempi vakavuus on kuitenkin edelleen epäselvä. Joka tapauksessa kaikille Apple-käyttäjille on suositeltavaa vaihtaa Apple ID -salasanansa uuteen sekä kytkeä päälle kaksivaiheinen tunnistautuminen. Lisäksi kannattaa vaihtaa salasana myös kaikissa muissa palveluissa, joissa on käyttänyt samaa sähköpostin ja salasanan yhdistelmää.

ZDNet sai hakkeriryhmältä 54 sähköpostiosoitteen ja salasanan joukon, josta tavoitettiin onnistuneesti 10 käyttäjää. Nämä kertoivat tietojen heidän salasanasta olleen oikeita. Hakkeriryhmän on epäilty saaneen sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmiä muiden palveluiden kautta vuotaneista tiedosta – Apple on kiistänyt sen palveluiden murtumisen – mutta ZDNetin tavoittamista käyttäjistä kolme kertoi, etteivät he olisi käyttäneet Apple-salasanaansa lainkaan muissa palveluissa, mikä herättää kysymyksiä hakkeriryhmän tietojen alkuperästä – ja mahdollisesta tietomurrosta Applen palveluihin.

Tosin koska hakkeriryhmä toimitti ZDNetille vain 54 tilin tiedot, saattoi kyseessä olla tarkoin valittu joukko, joka ei todellisuudessa edusta väitettyjä satojen miljoonien tilien hallussa olevia tietoja.

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Pete

    Itseltänikin yritettiin kalastella Apple tilin tunnuksia viikko takaperin tökeröllä meilillä, jossa kehotettiin loggautumaan linkin kautta muka Applen palveluun. Motivaatioksi yrittivät antaa, että Apple on muka muuten sulkemassa käyttäjätiliäni.
    Todennäköisesti nämä ryhmän esittämät käyttäjätilitiedot on ongittu varomattomilta käyttäjiltä jotka ovat joutuneet vastaavan huijauksen kohteeksi.

  2. Pentti

    Kaksivaiheinen tunnistus kannattaa joka tapauksessa ottaa käyttöön vaikka tässä tapauksessa tuskin on mitään vuotoa tapahtunut.

    Minullakin itse tunnus on lyhyt ja sen saa robotilla helposti tunnistettua. Sitten panee robotin tekemään ’älykkäitä arvauksia’ salasanasta – vaikka sama kuin tunnus ja joku ’sesam’ tai muita yleisiä. En muista meneekö tunnus lukkoon kolmesta vai monestako yritelmästä mutta eiköhän tuollaiset vajaa sata osumaa löydy aika helposti. En pidä sellaista vielä todisteena.

Tuoreimmat jutut