Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: kaksi uutta Nokia-älypuhelinta tulossa – ”tietoja” Nokia 7:stä ja Nokia 8:sta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uudet Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 saavat epäilemättä vielä tänä vuonna jatkoa.

Uudet Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 saavat epäilemättä vielä tänä vuonna jatkoa.

HMD Globalilta odotetaan jo esiteltyjen Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n jatkoksi vielä useampia uusia Nokia-puhelimia tänä vuonna – aiemmat huhuthan ovat puhuneet 6-7 uudesta älypuhelimesta.

Nyt Nokiapoweruser-sivusto väittää saaneensa lähteeltään tietoja tulevista Nokia 6:ta paremmin varustelluista puhelimista. Huhutut ominaisuudet kuulostavat realistisilta, mutta Nokiapoweruser ei ole julkaisuista luotettavin, minkä takia toistaiseksi huhuja ei voi pitää kovin vahvoina, vaikkakin kuitenkin mielenkiintoisina.

Tulossa olisivat kaksi uutta mallia, joista puhutaan alustavasti Nokia 7 ja Nokia 8 -mallinimillä, mutta puhelinten varhaisessa kehitysvaiheessa asiat voivat vielä muuttua.

Toinen tulevista Nokia-puhelimista sisältäisi 1920×1080 pikselin näytön, kun toisessa tarkkuus olisi nostettu 2560×1440 pikseliin. Ensin mainitussa näyttö voisi olla hieman pienempi.

Kaksikko jakaisi keskeisenä ominaisuutena Qualcommin uuden Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin, jota ei ole vielä julkistettu. Huhuissa Qualcommin uusi keskihintaisiin älypuhelimiin tarkoitettu uutuuspiiri on kuitenkin jo noussut esille. Se saattaa perustua Snapdragon 835:n tavoin Qualcommin kustomoimille Kryo-suoritinytimille eikä vain suoraan ARMin Cortex-ytimille. Ytimiä olisi 4+4 ja grafiikkasuorittimena Adreno 512. 14 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu piiri sisältäisi myös Qualcommin X10-modeemin, mikä tarkoittaisi 450 megabitin 4G LTE -enimmäisnopeuksia.

Muilta osin Nokiapoweruserin nyt kertomat ”tiedot” puhelimista eivät ole kovin yllättäviä. Nokia 5:n ja Nokia 6:n tavoin puhelimet tulisivat yhden palan metallirakenteella, joka olisi kuitenkin uutta suunnittelua ja näytönreunukset olisivat pienemmät. Lisäksi kamera-alueen design olisi myös erilainen.

Nokia 8:n kamera saattaa tulla Carl Zeissin optiikalla, mutta tätä ei ole vielä vahvistettu. Kameroiden pitäisi kuitenkin olla parempia ja varustettu suuremmilla kennoilla. Mukana olisivat odotetusti myös pikalataus ja sormenjälkilukijat.

Ehkä mielenkiintoisinta tuoreessa huhussa on, ettei Qualcommin uutta huippupiiriä Snapdragon 835:tä mainita. Ehkä sen paikka on sitten Nokia 9:ssä…

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Ice universen mukaan nuo kryo200 olisi kellotettu 2,4GHz, mut se nähdään sitte ku suoritin julkaistaan.

  https://mobile.twitter.com/UniverseIce/status/841507672859992064

 2. Hendriks

  Toistaako tämä HMD kaikki Nokian virheet?. Puhelimia tulee ulos liikaa ja julkaisusta markkinoille tuloon kestää kuukausia?. Puhelin pitäisi julkistaa korkeintaan 2-3 viikkoa ennen myyntiin tuloa (kuten esim. Apple)!.

  PS. Ei ole hyvä tapa kirjoittaa tällaisellä ”asiasivustolla” kolmea pistettä jutun loppuun!. Ehkä jossain blogissa vielä menisi,.

 3. KIME1980

  Antutuun ilmestyi eilen 660 tulokset tehokas vaihtoehto ylemmän keskiluokan puhelimille. A73 + A53 näyttäs olevan ei kryoja.Tuosta nokian julkaisu tavasta olen samaa mieltä että paljon nopeammin saisi tulla myyntiin julkaisun jälkeen jos nyt ei samantien niin ainakiin viikkojen sisällä eikä kuukausien päästä kuten tällä hetkellä.

 4. Karmabook

  Samalla voisi laittaa uutisen huhusta että on tulossa myös nokia 9 ja nokia 10. Miksei samantien myös nokia 11 ja nokia 12?