Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WikiLeaksilta lupaus: CIA:n hyökkäyskeinot annetaan korjattavaksi ennen jatkopaljastuksia

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Julian Assange.

Julian Assange.

WikiLeaksin perustaja Julian Assange on luvannut paljastussivuston aikovan luovuttaa tiedot sen hallussa olevista lisämateriaaleista teknologiayhtiöille, jotta nämä voivat paikata tuotteensa turvallisuuden varmistamiseksi.

Alkuviikon WikiLeaksin tuhansien dokumenttien CIA-tietovuoto paljasti erilaisia Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun hyödyntämiä haavoittuvuuksia ja hyökkäysmenetelmiä. Antamansa tiedon mukaan julkaistu materiaali vastasi kuitenkin vasta yhtä prosenttia WikiLeaksin halltuun päätyneistä dokumenteista.

Teknologiayhtiöistä niin Apple, Google kuin myös Microsoft ovat kommentoineet, ettei peruskäyttäjille koidu paljastuksista toistaiseksi suurta vaaraa ja monien haavoittuvuuksista olevan jo korjattu. Teknologiayhtiöiden työtä on vaikeuttanut, ettei WikiLeaks ole toistaiseksi toimittanut tai julkaissut tarkempia yksityiskohtia kaikista haavoittuvuuksista. Ilman tietoa haavoittuvuudesta ei sitä voi myöskään korjata.

Haavoittuvuuksien tuominen julki avaisi ne koko maailman hakkereiden ja vihamielisten tahojen hyödynnettäväksi.

Assange lupaa nyt toimittaa tarvittavat materiaalit teknologiayhtiöille. ”Kun materiaalit on käytännössä riisuttu aseista, julkaisemme lisää yksityiskohtia”, totesi Assange BBC:lle.

”Olemme nähneet Julian Assangen lausunnon ja meihin ei ole vielä otettu yhteyttä”, kommentoitiin puolestaan Microsoftilta.

Yhdysvalloissa sekä CIA että FBI ovat nyt käynnistäneet tutkimukset materiaalien päätymisestä WikiLeaksille. Assangen puheiden mukaan CIA olisi kuitenkin tiennyt jo viikkojen ajan materiaalien olevan WikiLeaksin halllussa eikä tehnyt asialle mitään.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut