Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Näin toimii Sonyn huima hidastuskamera uusissa huippu-Xperioissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium.

Sony esitteli Barcelonan Mobile World Congressissa kaksi uutta huippuluokan Xperia-puhelinta. Xperia XZ Premium on täysin uusi malli 5,5-tuumaisella UHD HDR -näytöllä, kun taas Xperia XZs on hieman päivitetty versio viime syksyn Xperia XZ -mallista. Ehkäpä merkittävin erikoisuus molemmissa uutuuksissa on uusi Motion Eye -kamera.

Motion Eye -kamera uusissa Xperioissa on varustettu 19 megapikselin kennolla, ja kamera tukee muun muassa 4K-videokuvausta. Mielenkiintoisin ominaisuus niissä on ällistyttävä kuvausnopeus ja sen avulla saavutettu mahdollisuus kuvata hidastusvideoita, joihin muut älypuhelimet eivät tänä päivänä kykene.

Kamerakennoon integroidun erillisen DRAM-muistin ansiosta Motion Eye -kamera voi kuvata 720p-tarkkuuden videota jopa 960 ruutua sekunnissa. Monien kilpailijoiden puhelimissa hidastusvideota kuvataan enimmillään 240 ruutua sekunnissa, eli Sonyn tapauksessa nopeus on nelinkertainen. Kun tällaista 960 ruudun videokuvaa esitetään tavanomaisella 30 ruudun sekuntinopeudella, on hidastus peräti 32-kertainen.

Alla on Sonyn oma esittelyvideo, joka tarjoaa maistiaisia siitä, mihin Motion Eye -kamera kykenee. Sonyn video tietysti on ammattilaisvoimin toteutettu ja huolella valmisteltu, mutta sen alla oleva Android Authorityn video näyttää arkisempia esimerkkejä siitä, miten Sonyn uutta kameraa käytetään ja mihin se toimii.

Merkillepantavaa on, ettei kamera kuvaa jatkuvasti 960 ruutua sekunnissa, vaan äärimmäinen hidastus kuvataan niin sanotusti burstina, nopeana ryöppynä, joka laukaistaan videota kuvattaessa erillistä näppäintä näpäyttämällä. Näin videoon syntyy lyhytkestoinen hidastus, eli kuvaajan on oltava kohteen ja ajoituksen kanssa tarkkana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut