Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin peruutat ja muutat App Store -tilauksia iPhonella tai iPadillä

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Apple-appstoreHuomasin tällä viikolla maksaneeni viimeiset kolme kuukautta turhaan sekä Tidalin että Apple Musicin suoratoistopalveluista. Tässä artikkelissa näytetään, miten vastaavan virheen voi jatkossa välttää.

Applen App Store tarjoaa mahdollisuuden tilata esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksullisia palveluja, kuten musiikin tai TV-sarjojen ja elokuvien suoratoistopalveluja sekä esimerkiksi digilehtitilauksia. Viime syksynä voimaan tulleen muutoksen myötä myös esimerkiksi pelit tai hyötysovellukset voivat toimia tilaustyyppisesti, eli säännöllisesti toistuvilla maksuilla. Maksut menevät kätevästi samalla maksuvälineellä kuin muut App Storesta tehdyt ostokset, ja tilauksia on helppo hallita App Storen kautta.

Monet suoratoistopalvelut voivat tarjota vaikkapa kuukauden ajaksi maksuttoman tutustumisjakson, mutta sellaisen käyttöönoton yhteydessä kannattaa olla fiksumpi kuin allekirjoittanut, ja varmistaa, ettei tarpeeton tilaus jää rokottamaan rahaa tililtä tai luottokortilta turhaan.

Tilausten tarkastaminen ja peruminen käyvät helposti iOS-laitteen App Storen eli sovelluskaupan kautta. Sovelluksen etusivun alalaidasta löytyy Apple ID, jolla kauppaan on kirjauduttu. Sitä näpäyttämällä tulee esiin valikko, josta voi kirjautua ulos sovelluskaupasta, nollata unohtuneen salasanan (”iForgot”) tai nähdä oman Apple ID:n tiedot.

App Store tilaukset

App Store tilaukset

Valitse ”Näytä Apple ID” ja tunnistaudu laitteen pyytämällä tavalla, esimerkiksi sormenjäljellä. Seuraavasta valikosta löytyy kohta ”Tilaukset”, josta löytyvät voimassa olevat sekä hiljattain vanhentuneet tilaukset. Valitse haluamasi palvelu ja peruuta tai muuta tilausta.

App Store tilaukset

App Store tilaukset

Tilauksia voi hallita palvelusta riippuen, eli esimerkiksi Apple Musicin kohdalla on tilauksen perumisen lisäksi tarjolla kolme eri vaihtoehtoa: perhetilaus, normaali henkilökohtainen tilaus sekä edullisempi opiskelijahintainen tilaus. Tilausjaksot laskutetaan etukäteen, eli jo maksettu tilaus ei pääty välittömästi, vaan viimeksi maksetun jakson päättyessä.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi