Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft jätti Windowsin helmikuun tietoturvapäivitykset julkaisematta – Flash-aukkoja kuitenkin paikataan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10 logo

Normaalisti Microsoft julkaisee jokaisen kuukauden toisena tiistaina tietoturvapäivityksen kaikille tuetuille Windowsin versioille, mutta viime hetken ongelmien vuoksi yhtiö päätti jättää ne tässä kuussa julkaisematta. Aivan tyystin ilman päivityksiä Windowsit eivät kuitenkaan jää, sillä Flash Playerin haavoittuvuuksille Edge- ja Explorer-selaimissa on nyt julkaistu päivityksiä, uutisoi Betanews.

Microsoft ilmoitti siirtävänsä helmikuulle tarkoitettujen tietoturvapäivitysten julkaisun maaliskuun 14. päivään, joka on seuraava ”tilkkitiistai”. Sen tarkemmin yhtiöstä ei ole kerrottu, minkälaisia korjauksia on tulossa tai miksi tarkalleen helmikuun päivitysten julkaisua siirrettiin kuukaudella eteenpäin. Flash-haavoittuvuuksille on nyt kuitenkin julkaistu päivityksiä yhtiön omille internetselaimille, joskaan yhtiö ei ole tarkemmin eritellyt, mitä päivitykset korjaavat. Korjaukset koskevat Windowseja 8.1 ja 10.

Yhtiön lyhyellä varoitusajalla antama päätös siirtää tilkkitiistain päivityksiä kuukaudella eteenpäin on saanut kritiikkiä osakseen, ja esimerkiksi Google päätti näpäyttää Microsoftia paljastamalla Windowsissa havaitun nollapäivähaavoittuvuuden.

Googlen paljastama aukko Microsoftin GDI-ohjelmakirjastossa oli esillä jo viime vuoden kesäkuussa, ja Microsoft julkaisikin ongelmaan jo kertaalleen korjauksen. Marraskuussa kuitenkin ilmeni, ettei Microsoftin viime kesän paikka korjannut haavoittuvuutta täysin. Niinpä nyt, 90 päivän kuluttua Googlen tiedoksiannosta Microsoftille, Google julkaisi tiedot haavoittuvuudesta Project Zero -tietoturvaohjelmassaan.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi