Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tuleeko iPhone 8 tavallista aiemmin?

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Apple on viime vuosina seurannut tiukasti lähes samaa aikataulua iPhonen kanssa: julki syyskuussa ja myyntiin viikko tai pari julkistuksen jälkeen.

Applen toimitusketjusta kuitenkin kuuluu nyt tietoja tuotannon odotetusta vauhdittumisesta edellisiä vuosia aiemmin. Esimerkiksi Barron’s keroo BlueFin Research -tutkimusyrityksen raportista, jonka mukaan tavallisesta poiketen suuri osa uuden iPhonen tilauksia osuisi jo kesäkuun neljänneksellä. Tutkimusyritys on nostanut omaa arviotaan iPhone-tuotannosta kolmella miljoonalla 48 miljoonaan ja uuden iPhonen osuutta kokonaisuudessa nostettiin 300 prosentilla samalla vanhempien mallien odotetun tuotannon pienentyessä.

Applen iPhonen kysyntä on niin suuri, että Applen pitää valmistautua siihen aloittamalla tuotanto kuukausia ennen myyntiintuloa – niin se on tehnyt jo vuosien ajan. Edelleenkin iPhone 8:n, iPhone X:n tai mitä tahansa uusista iPhone-malleista yksi nimekseen saakaan odotetaan tulevan vasta syksyllä. Aivan tarkkaa myyntiintulopäivää ei toistaiseksi tiedä välttämättä edes Apple.

Apple-huhuissa ovat pyörineet nykyisestä teknisesti päivitetyt iPhone 7s ja iPhone 7s sekä täysin uusi reunasta reunaan OLED-näytöllinen iPhone, joka ainakin näistä kolmesta uutuudesta tulisi uudella lasitaustaisella rakenteella. Applen on huhuttu integroivan sormenjälkitunnistimen tavalla tai toisella osaksi näyttöä, mitä ei ole vielä älypuhelimissa nähty. Täysin uuden iPhone-designin yhdessä uusien ominaisuuksien kanssa odotetaan jälleen kiinnostavan suurta ostajakuntaa ja mahdollisesti kiihdyttävän iPhone-myynnin uusiin korkeuksiin.

Toistaiseksi varsinaisia vuotoja uusista iPhoneista ei ole nähty, mutta aiempina osavuodot ovat alkaneet yleistyä jo keväästä alkaen. Jo ennen varsinaista massatuotantoa Apple valmistaa prototyyppieriä puhelimia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Vili

    Eikai se nyt aikasemmin tulisi? Eikös uutisen pointti ollut nimenomaan se, että pystyisivät paremmin vastaamaan kysyntään kun aloittavat valmistuksen aiemmin.

    Apple ei ole yhtenäkään vuonna onnistunut vastaamaan kysyntään ja aina on jouduttu myymään pitkään eioota.

    Saas nähdä kuinka tänävuonna käy, jos huhut laitteesta pitää paikkansa niin tuskin onnistuvat tänäkään vuonna.

  2. Jonahan

    Betteridgen laki: Ei.