Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft selkeyttää Windows 10:n yksityisyysasetuksia

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10.

Monet käyttäjät ja tahot ovat moittineet Microsoftin tapoja kerätä Windows 10 -käyttäjien tietoja esimerkiksi verkkoselaamisesta ja hauista. Nyt Microsoftin Windows- ja laiteyksikön vetäjä Terry Myerson on yhtiön blogissa kertonut muutoksista, joilla yhtiö antaa käyttäjille mahdollisuuden tarkkailla tiedonkeruuta (”telemetria”, kuten Microsoft on sitä kutsunut) ja muuttaa yksityisyysasetuksia.

Tietosuojauudistuksia tulee kahdella merkittävällä tavalla. Verkkosivuilleen Microsoft on julkaissut sivun, jolla käyttäjät voivat muun muassa tarkastella ja tyhjentää verkko- ja hakuhistoriaansa sekä sijainteja. Lisäksi Windows 10:n tuleva Creators Update -päivitys selkeyttää tietosuoja-asetusten muokkaamista.

Microsoftin sivuille on lisätty Tietosuoja-sivu, jolla kerrotaan, mihin tarkoituksiin tietoja kerätään. Lisäksi käyttäjät voivat tarkastella, muokata ja tyhjentää tietoja.
Windows 10 yksityisyysasetukset

Windows 10 yksityisyysasetukset

Windows 10:lle keväällä saapuva Creators Update tuo mukanaan uuden yksityisyysasetusten määrittelyn. Nykyiset Windows 10 -käyttäjät saavat ilmoituksia, joilla kehotetaan asettamaan tietosuoja-asetukset toivotulle tasolle. Uuden Windows 10 -asennuksen tekevät tai aiemmista Windows-versioista päivittävät saavat käyttöönoton yhteydessä eteensä asetusvalikon, jolla tietosuoja-asetukset laitetaan toivotulle tasolle, ja valikko myös kertoo, mihin valinnat vaikuttavat. Asetuksia voi toki muokata myöhemminkin asetusvalikon kautta, ja esimerkiksi lupia sijainnin seurannalle voi myöntää tai evätä sovelluskohtaisesti.

Uudet tietosuoja-asetukset saapuvat Windows Insider -käyttäjille porrastetusti seuraavan päivityksen yhteydessä, ja isolle yleisölle uudistukset saapuvat keväällä virallisesti julkaistavan Creators Update -paketin mukana.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. MARKKU

    Ja jos asentaa eikä muuta mitään ja käy vaan tyhjentämässä niin varmaankin kopion mahdollisuus on olemassa koska poisto ei välttämättä ole kielto…