Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialta tulossa oma virtuaaliavustaja? Haki Viki-tavaramerkin ohjelmistolle

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Nokia logoNokialta saattaa olla tulossa oma virtuaaliavustajapalvelu, joka haastaa Amazonin Alexan, Applen Sirin, Google Assistantin sekä Microsoftin Cortanan.

Nokia on hakenut 6. tammikuuta Euroopassa tavaramerkkiä Viki, joka voi tulla uuden avustajan nimeksi. Tavaramerkistä kertoi ensimmäisenä GSMinfo.nl-sivusto.

Vihjeen haetun tavaramerkin käytöstä juuri avustajapalvelulle antaa sen kuvaus.

Software for the creation and monitoring of mobile and web digital asssistants working with knowledge and combining all data sources into a single chat and voice based interface.

Nokian hakemus kertoo ohjelmistosta, jolla voi luoda ja valvoa mobiileja ja verkossa toimivia digitaalisia tiedon kanssa työskenteleviä avustajia, joissa kaikki eri datalähteet yhdistyvät yhteen keskustelu- ja äänipohjaiseen käyttöliittymään.

Nokia haki Viki-tavaramerkkiä.

Nokia haki Viki-tavaramerkkiä.

Jos Nokian uudessa ohjelmistossa ei ole kyse varsinaisesta uudesta virtuaaliavustajasta, voi kuvaus jättää oven avoimeksi vielä eri avustajien jonkinlaiselle hallintapalvelulle.

Tavaramerkkiä on hakenut Nokia Solutions and Network Oy eli Nokian verkkoliiketoimintayksikkö eikä Nokia Technologies, mikä voisi viitata kyseessä olevan jonkinlainen operaattoreille tai niiden kautta tarjottava tuote.

(Mainos: Osallistu tästä arvontaan ja voita OnePlus 5 -puhelin ja Elisan liittymä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Mielestäni tähän yritykseen pitäisi aina viitata ”HMD:nä”!.

  • investoija

   ? Mahdatko olla käsittänyt jotakin väärin ? HMDhän liittyy ainoastaan noihin tuleviin puhelimiin joihin sillä on Nokianimen käyttöoikeus korvausta vastaan 10 vuotta.

   • Hendrik

    Mahdatko olla itse käsittänyt jotain väärin?. Tällä ”Nokialla” ei ole mitään tekemistä sen Nokian kanssa, joka vielä muutama vuosi sitten valmisti itse puhelimiaan kuluttajamarkkinoille!.

    Nimenomaan HMD on tässä se taho, joka näitä ”Nokia” -puhelimia myy, ei itse Nokia Oyj, joka ei osallistu puhelimien kehitystyöhön vaan ainoastaan antaa nimensä HMD:lle!.

    • investoija

     Hmdllä ei ole mitään tekoa tämän Vikin kanssa mistä artikkelissa kyse.

     • Hendrik

      OK, huomasin nyt!.

Tuoreimmat jutut