Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Alpinen uutuus tuo Applen CarPlayn langattomasti

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Alpine iLX-107.

Alpine iLX-107.

Alpine on esitellyt CES-messuilla uuden iLX-107-autoviihdeyksikön, joka tukee myös Applen CarPlay-toiminnon langatonta käyttöä.

Langaton CarPlay on ollut toistaiseksi harvinaisuus, ja Alpinen laite on ensimmäinen sen autoihin jälkiasenteisesti mahdollistava. Langaton CarPlay hyödyntää Wi-Fi Direct -yhteyttä iPhonen ja autoyksikön välillä. Automaattisesti yhdistettäessä se valitsee useista iPhoneista useimmin käytetyn. Aiemmin CarPlay-yhteys on hoitunut Lightning-kaapelilla.

Alpine iLX-107 sisältää 7 tuuman kosketusnäytön, oman painikkeen Sirille sekä linjasisäänmenon. Tiettyjen autojen osalta lisävarusteella se voi esittää myös auton mittaritietoja ja siihen on mahdollista kytkeä myös peruutuskamera.

Alpine iLX-107 on tulossa myyntiin helmikuussa noin 900 dollarin hinnalla.

Apple CarPlay vaatii vähintään iPhone 5:n. CarPlayn kautta voi muun muassa soittaa puheluja, selata yhteystietoja ja lukea viestejä sekä luonnollisesti hyödyntää myös karttoja sekä navigointia kuin myös toistaa musiikkia tai podcasteja. iPhonen musiikkisoittimen lisäksi mahdollista on käyttää myös tiettyjä valittuja kolmansien osapuolten musiikkisovelluksia, kuten Spotifyta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi