Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Panasonic käytti tablettinsa stratosfäärissä – ”putosivat vapaasti maahan ja pysyivät täysin käyttökunnossa”

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Panasonic FZ-G1

Panasonic testasi lujitettujen tablettiensa kestävyyttä lähettämällä ne säähavaintopallolla stratosfääriin ja pudottamalla ne vapaapudotuksella takaisin maahan 34 000 metrin korkeudelta.

Panasonic mielellään kehuu testaavansa ammattikäyttöön tehtyjä, lujitettuja Toughbook- ja Toughpad -tietokoneita ja tabletteja perusteellisesti, mutta tuorein testi on vaatimustasoltaan omaa luokkaansa. Toughpad FZ-G1- ja FZ-N1-tabletit lähetettiin säähavaintopallolla yli 30 kilometrin korkeuteen. Säähavaintopallo hajosi 34 kilometrin korkeudessa, jossa pakkaslukemat ovat -67 celciusastetta. Pallon hajottua tabletit putosivat kohti maata parhaimmillaan jopa 400 kilometrin tuntinopeudella.

Panasonic FZ-N1

Maahan pudottuaan laitteet olivat ehjiä ja täysin toimintakuntoisia muutamia kolhuja ja naarmuja lukuun ottamatta.

”Tiedämme, että laitteemme ovat kestäviä, mutta edes tekniset asiantuntijamme eivät olleet varmoja, kestävätkö Toughpadit tällaista testiä”, sanoo Panasonicin tuotepäällikkö Jon Tucker.

”Ne kestivät 34 kilometrin korkeuden, joka on kolme kertaa matkustajakoneiden lentokorkeus ja paljon yli niin sanotun Amstrongin rajan, jonka yläpuolella ihminen ei pysy hengissä ilman painepukua. Sieltä ne putosivat vapaasti maahan ja pysyivät täysin käyttökunnossa.”

Toughpadien lähettämisestä korkeuksiin vastasi SentIntoSpace-yritys, joka on erikoistunut esineiden toimittamiseen avaruuteen ja niiden kuvaamiseen siellä. Yritys valmistelee säähavaintopallon ja sen kuorman, laskee lentoradat, tekee yhteistyötä ilmailuviranomaisten kanssa ja jäljittää takaisin maahan pudonneet esineet.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. akzuh

  Olipas köppäinen testi, toki vakuuttavaa mutta laitteet tippuivat kehikossa eikä suoranaisesti itsekseen, eikä ottanut pudotusta itsenäisesti vastaan.

  • ABX

   Samaa naureskelin, että melko kuppaista retostella kun ensinnäkin putoo vielä pienen varjon saattelemana ja toiseksi tuo koko boksi siinä messissä. Kai tuo muricalaiseen kuluttajakuntaan uppoaa…

 2. Kairaaja

  Jännä vapaapudotus.