Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google sulkee Hangouts-viestintäpalvelunsa rajapinnan – muiden lisäykset lakkaavat toimimasta

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Google asemoi palveluitaan uudelleen. Aiemmin kuluttajien viestintäpalveluksi tarkoitetusta Hangoutsista ollaan tekemässä yrityspalvelua.

Nyt Google on kertonut sulkevansa Hangouts API -rajapinnan, joka tarkoittaa Hangoutsin päälle ja siihen liittyvien muiden tekemien sovellusten ja lisäysten toiminnan loppumista.

Rajapinta ollaan sulkemassa 25. huhtikuuta ja jo nyt uusien sovellusten luominen ei ole mahdollista.

Eri ulkopuoliset kehittäjät ovat aiemmin voineet luoda Hangoutsiin esimerkiksi selfie-maskeja, kyselyjä, piirtotyökaluja ja muita sovelluksia. Jatkossa nämä lakkaavat toimimasta. Poikkeuksena Googlen itse tekemät Hangouts-lisäsovellukset ja yrityspalvelut, kuten DialPad ja RingCentral tai yhdistäminen Slackiin sekä Hangouts on Air -lähetystyökalut, jatkavat toimintaansa.

”Ymmärrämme tämän koskevan kehittäjiä, jotka ovat panostaneet meidän alustaamme. Olemme tarkasti harkinneet tätä muutosta ja uskomme viimeisimpien päivitysten mahdollistavan meidän antavan käyttäjille jatkossa yksityiskohtaisemman Hangouts-videokokemuksen tietokoneilla”, toteaa Google.

Kuluttajille Google tarjoaa nyt Google Allo -viestisovellusta ja Google Duo -videopuhelusovellusta. Kumpikaan ei vaikuta nousseen toistaiseksi suureksi hitiksi.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Tommi

    Yksi turhake vähemmän!