Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Applen menneiden vuosien iPodista kasvanut ”AcornOS” – onneksi tästä ei tullut iPhonea!

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Applen iPodista eteenpäin puhelimeen kehittämä "AcornOS".

Applen iPodista eteenpäin puhelimeen kehittämä ”AcornOS”.

Applen tiedetään kehittäneen iPhonea alun perin kahdesta eri lähtökohdasta: laajennuksena tuolloin suosituista iPod-soittimista tai toisaalta Mac-tietokoneiden OS X:n ”kutistamisena” puhelimeen sopivaksi. Lopulta jälkimmäinen vaihtoehto voitti – ja varmastikin hyvä niin. iPhonen tulo muutti koko mobiilialan.

Jos Apple olisi jostain syystä valinnut toisen tien, voisi maailma olla hyvin erilainen.

Apple-vuotaja Sonny Dickson on nyt julkaissut alta löytyvän videon YouTubessa. Videolla esitellään AcornOS-nimistä järjestelmää, jota kuvaillaan Applen iPodista eteenpäin kehittämäksi puhelimen käyttöliittymäksi. Mukana iPodia muistuttavissa valikoissa ovat myös puhelu- ja viestitoiminnot.

Videolla nähdään AcornOS virtuaalisella, näytöllä käytettävällä kosketuspyörällä mutta todennäköisesti oikeaan tuotteeseen olisi tullut iPodien tapaan fyysinen kosketuspyörä ja tässä kyse on vain testaustarkoituksessa luodusta ympäristöstä. Täytyy myös muistaa, että kyse on erittäin varhaisesta ja kaukana valmiista olevasta versiosta. Kun iPodin laajentamisessa näin puhelimeksi ei ollut järkeä, päätyi Apple kehittämään eteenpäin monikosketuspohjaista iPhonea, jonka nykyään tunnemme ja tiedämme.

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi