Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Applen menneiden vuosien iPodista kasvanut ”AcornOS” – onneksi tästä ei tullut iPhonea!

(Mainos: Yksi Moi - niin monella simmillä kuin haluat. Moilta saat edullisesti niin monta liittymää kuin tarvitset ja jaat datan tehokkaasti niiden kesken. Tutustu ja tilaa!)

Applen iPodista eteenpäin puhelimeen kehittämä "AcornOS".

Applen iPodista eteenpäin puhelimeen kehittämä ”AcornOS”.

Applen tiedetään kehittäneen iPhonea alun perin kahdesta eri lähtökohdasta: laajennuksena tuolloin suosituista iPod-soittimista tai toisaalta Mac-tietokoneiden OS X:n ”kutistamisena” puhelimeen sopivaksi. Lopulta jälkimmäinen vaihtoehto voitti – ja varmastikin hyvä niin. iPhonen tulo muutti koko mobiilialan.

Jos Apple olisi jostain syystä valinnut toisen tien, voisi maailma olla hyvin erilainen.

Apple-vuotaja Sonny Dickson on nyt julkaissut alta löytyvän videon YouTubessa. Videolla esitellään AcornOS-nimistä järjestelmää, jota kuvaillaan Applen iPodista eteenpäin kehittämäksi puhelimen käyttöliittymäksi. Mukana iPodia muistuttavissa valikoissa ovat myös puhelu- ja viestitoiminnot.

Videolla nähdään AcornOS virtuaalisella, näytöllä käytettävällä kosketuspyörällä mutta todennäköisesti oikeaan tuotteeseen olisi tullut iPodien tapaan fyysinen kosketuspyörä ja tässä kyse on vain testaustarkoituksessa luodusta ympäristöstä. Täytyy myös muistaa, että kyse on erittäin varhaisesta ja kaukana valmiista olevasta versiosta. Kun iPodin laajentamisessa näin puhelimeksi ei ollut järkeä, päätyi Apple kehittämään eteenpäin monikosketuspohjaista iPhonea, jonka nykyään tunnemme ja tiedämme.

 

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat nyt 5 € alennuksen 1. kotiinkuljetuksestasi uutena käyttäjänä.)

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut