Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nexus 6 sai odotuksen jälkeen Android 7.1.1:n

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen ja Motorolan Nexus 6.

Googlen ja Motorolan Nexus 6.

Google on viimein julkaissut Android 7.1.1:n myös Motorolan valmistamalle Nexus 6 -puhelimelle.

Nexus 6 jäi alun perin pois joukosta laitteita, joille Android 7.1.1 julkaistiin jo 5. joulukuuta. Se sai myös tuolloin päivityksen, mutta pysyi yhä Android 7.0 Nougat -versiossa.

Nexus 6:n tehdasasennus– ja OTA-päivitystiedostot ovat nyt saatavilla ja epäilemättä verkon yli normaalisti tapahtuva päivityksen jakelu on lähdössä vauhtiin.

”Valitettavasti löysimme viime hetken bugin, joka koski erityisesti Nexus 6:ta, johtaen 7.1.1 OTA -päivityksen jakelun viivästymiseen. Olemme sittemmin korjanneet ongelman ja tulemme julkaisemaan päivityksen varhain tammikuussa”, Google kommentoi aiemmin Android Police -sivustolle.

Jo aiemmin Android 7.1.1:n saivat Googlen Pixelin ja Pixel XL:n lisäksi Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, Nexus 9 sekä Wi-Fi- että LTE-versiona sekä Nexus Player.

Google esitteli Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.

Google esitteli Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.

Kehittäjien hyödynnettäväksi Android 7.1 Nougat avaa uusia mahdollisuuksia. Uudet toiminnallisuudet tulevat näkyviin käyttäjille, kun sovelluskehittäjät päivittävät sovelluksiaan.

 • Tuki kuvanäppäimistöille näppäimistön syöttötapana mahdollistaen käyttäjille kustomoitujen tarrojen, animoitujen GIF-kuvien ja muun kuvasisällön helpon lisäämisen
 • Sovellusoikoteiden rajapinta – mahdollistaa oikoteiden lisäämisen sovelluskuvakkeisiin suoraan sovelluksen eri toimintoihin
 • Tuki käyttöjärjestelmässä pyöreille sovelluskuvakkeille (käytössä Googlen Pixel-puhelimissa ja muissa pyöreitä kuvakkeita käyttävissä käynnistysohjelmissa)
 • Laajemmat lisätiedot taustakuvista

Lisäksi Android 7.1.1 Nougat tuo seuraavia uudistuksia verrattuna 7.0 Nougatiin. Useat uudistuksista kuitenkin koskevat vain uusia laitteita niiden vaatiessa erityisen tuen myös laitteistolta.

 • Uusia emojeja: emojeista on nyt tarjolla yhden sukupuolen sijaan sekä mies että nainen
 • Parempi Googlen Daydream VR -virtuaalitodellisuusalustalle (vaatii tuen laitteelta)
 • Tuki saumattomille A/B-järjestelmäpäivityksille (vaatii tuen laitteelta), päivitysten asennus tapahtuu täysin taustalla ja uuteen versioon vaihto vaatii vain normaalin nopean uudelleenkäynnistyksen
 • Night Light (vaatii tuen laitteelta), näytön silmiä rasittavan sinisen valon vähennys
 • Natiivituki sormenjälkitunnistimen pyyhkäisytoiminnoille (valinnainen valmistajalle, osa toteuttanut jo itse)
 • Kosketus- ja näyttötoimintaparannuksia
 • Uusi asetusvalikko tallennusmuistin hallintaan. Sovellukset voivat luoda linkin, joka vie suoraan sovelluksen tietoihin asetuksissa, josta voi poistaa käyttämättömiä tiedostoja vapauttaen tilaa puhelimen muistista.

Lisäksi 7.1.1 Nougat tuo 7.0:aan nähden myös yleisiä toimintaparannuksia ja virhekorjauksia.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat nyt 5 € alennuksen 1. kotiinkuljetuksestasi uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. testaaja

  Android 7.0 olikin todella buginen end userille annettu loppu testattavaksi. Halvalla tuli korjattua. Siksi muut valmistajat sitä eivät suostuneet ottamaankaan.

  • Hendrik

   Kuten aina X.0 versiot Googlelta!. 😠👎

  • Tietoturvakorjaus

   Mulla 7.0 toimi aivan hyvin. Nyt tietty on 7.1.1.

 2. E1M1Phobos

  Eipä ole vieläkään tullut omalle laitteelle.
  Ei löydä mitään päivityksiä.