Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kilpailija HoloLensille? ODG esitteli uudet älylasit kuluttajamarkkinoille

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

ODG R-9 -lasit, jotka hyödyntävät sekä lisättyä että virtuaalitodellisuutta.

Osterhout Design Group, tai lyhemmin ODG, on esitellyt Las Vegasissa CES-messuilla sen ensimmäiset kuluttajatuotteet. ODG R-9 ja R-8 ovat hieman hieman Microsoftin HoloLensin tapaiset virtuaali- ja lisätyn todellisuuden lasit. Niiden sisuksista löytyy Qualcommin tuorein ja tehokkain järjestelmäpiiri Snapdragon 835. Asiasta uutisoi muun muassa TechCrunch.

ODG tunnetaan erilaisten älylasien ja -laitteiden valmistamisesta isommille toimijoille, kuten Yhdysvaltain armeijalle, mutta nyt sen tuotteet ovat tulossa myös kuluttajille. Uutuuslasit ovat suunnattu laajasti kuluttajille sekä yrityskäyttäjille. Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja kertoo, että R-9- ja R-8 -lasit ovat ”älylasit massoille”.

R-9 -lasit ovat kaksikosta kalliimmaat ja luonnollisesti myös paremmat. 1 799 dollaria maksavat lasit tulevat markkinoille ensimmäisenä – toimitukset alkavat tämän hetkisen tiedon mukaan vuoden toisella neljänneksellä. R-8 -lasien kehittäjäversioiden toimitukset alkavat vuoden toisella puoliskolla, mutta kuluttajaversioiden aikataulusta ei ole vielä tietoa. R-8 -lasien hinnaksi tulee alle tuhat dollaria.

Lasit muistuttavat HoloLenssejä, mutta ovat huomattavasti pienempiä, kevyempiä ja muutenkin karsitumpia malleja. ODG:ltä kerrottiin, etteivät lasit pysty tarkkailemaan käyttäjän liikkeitä yhtä hyvin kuin HoloLensit, mutta siihen sitä ei ole tehtykään.

ODG:n R-9- ja R8 -lasien yhteiset tekniset tiedot:

 • Qualcomm Snapdragon 835
 • Bluetooth 5.0
 • WiFi 802.11ac
 • GPS
 • Kaksi mikrofonia
 • Kaiuttimet
 • Recticle OS, joka perustuu Android 7.0 Nougatiin
 • USB Type C
ODG R9

ODG R-9

R-9:n tarkemmat tekniset tiedot:

 • Näyttöjen katseluala: 50 astetta
 • Kuvasuhde: 16:9 tai 22:9
 • Kaksi OLED-näyttö 1080p-tarkkuudella
 • 13 megapikselin kamera; 4K-video 60fps ja Full HD -video 120fps
 • 128 gigatavua tallennustilaa
 • Paino: alle 185 grammaa
ODG R8

ODG R-8

R-8 tarkemmat tekniset tiedot:

 • Näyttöjen katseluala: 40 astetta
 • Kuvasuhde: 16:9
 • Kaksi OLED-näyttö 720p-tarkkuudella
 • Kaksi kameraa 1920×1080 pikselin tarkkuudella
 • 64 gigatavua tallennustilaa
 • Paino: alle 128 gramma

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut