Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple sijoittaa miljardi dollaria SoftBankin jättirahastoon

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Applen logo WWDC-lavallaApple on vahvistanut sijoittavansa 1 miljardi dollaria japanilaisen operaattori- ja internet-yhtiön perusteilla olevaan uuteen SoftBank Vision Fund -sijoitusrahastoon.

SoftBank itse sijoittaa rahastoon 25 miljardia ja Saudi-Arabia 45 miljardia dollaria. Yhteensä tavoitteena on kerätä 100 miljardin potti käytettäväksi teknologia-alan sijoituksiin.

”Uskomme heidän uuden rahaston nopeuttavan Applelle mahdollisesti jatkossa strategisesti tärkeiden teknologioiden kehitystä”, kommentoi Applen edustaja Wall Street Journalille.

WSJ:n mukaan muita sijoittajia, jotka ovat käyneet keskusteluja sijoituksesta ovat Adu Dhabi, Qatarin sijoitusyhtiö ja Qualcomm. 100 miljardin dollarin rahasto on jättimäinen teknologia-alalla, ja merkittävän osan sen sijoituksista voi odottaa kohdistuvan myöhäisemmän vaiheen jo suuremmaksi kasvaneisiin teknologiayhtiöihin.

Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump kertoi aiemmin SoftBankin perustajan ja pääjohtajan Masayoshi Sonin luvanneen sijoituksista puolet, 50 miljardia, tapahtuvan Yhdysvaltoihin.

Applen kassa- ja sijoitusvarat ovat reilusti yli 200 miljardia dollaria. Viime vuonna se sijoitti miljardi dollaria myös kiinalaiseen Didi Chuxing -kyytipalveluun.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi