Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Fiat Chrysler ja Google sovittivat Androidin auton kojelautaan

(Mainos: Yksi Moi - niin monella simmillä kuin haluat. Moilta saat edullisesti niin monta liittymää kuin tarvitset ja jaat datan tehokkaasti niiden kesken. Tutustu ja tilaa!)

2017 Chrysler 300.

2017 Chrysler 300.

Autovalmistaja Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ja Google ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja kehittäneet täysin Android-pohjaisen auton multimedialaitteiston. Yhtiöt esittelevät sitä tällä viikolla Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla.

Kyseessä on perusteellisesti uudistettu versio Chryslerin autoissa käytetystä 8,4-tuumaisesta Uconnect-kosketusnäyttöjärjestelmästä. Kyse ei ole mistään Android Auton tyyppisestä lisäyksestä, vaan järjestelmän pohjana on täysi Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä.

Sen lisäksi, että järjestelmä sisältää auton tavanomaiset ”infotainment”-ominaisuudet, kuten radion ja ilmastoinnin ohjauksen, ovat mukana myös tutut Android-järjestelmät ja -sovellukset, kuten Google Assistant ja Google Maps. Lisäksi järjestelmässä toimivat kolmannen osapuolen Android-sovellukset, ja esittelylaitteistossa ovatkin asennettuina esimerkiksi Pandora, Spotify sekä Pocket Casts.

Kyseessä on vasta konseptiasteella oleva järjestelmä, jota ei ainakaan sellaisenaan tulla näkemään tuotantoautoissa, mutta se tarjoaa pohjaa niin FCA:lle kuin muillekin autovalmistajille, jotka mahdollisesti haluavat käyttää Googlen Androidia autojensa multimediajärjestelmissä. Samalla Googlella on mahdollisuus nokittaa kilpailijoiden järjestelmiä, kuten Applen CarPlay-järjestelmää.

 

(Mainos: Yksi Moi - niin monella simmillä kuin haluat. Moilta saat edullisesti niin monta liittymää kuin tarvitset ja jaat datan tehokkaasti niiden kesken. Tutustu ja tilaa!)

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Mooses80

    Jo on aikaki.. kauheita rävellyksiä kaikki muut mitä nähny muissa autoissa