Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uberin robottiautojen kokeilulle stoppi San Franciscossa – viranomainen perui 16 auton rekisteröinnin Uberin jätettyä luvat hakematta

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uber lopettaa toistaiseksi itseajavien autojensa pilottikyytikokeilun San Franciscossa sen jälkeen, kun paikallinen viranomainen perui Uberin käyttämien 16 itseajavaksi muunnetun Volvo-maasturin rekisteröinnin.

Uber laajensi itseajavien robottiautojen kokeiluaan, jossa satunnaiset Uber-kyydin tilaavat asiakkaat saavatkin kyydin itseajavalla autolla, San Franciscoon vasta viime viikon keskiviikkona 14. joulukuuta. Uber ei kuitenkaan ollut hakenut lupaa itseajavien autojen testaamiseen Kaliforniassa toisin kuin lukuisat muut yritykset.

Uberin näkemyksen mukaan se ei olisi lupia tarvinnut, koska se tulkitsi lainsäädännön sallivan ilman lupia toiminnan, jossa kuljettaja jatkuvasti valppaasti valvoo ja on valmiina ottamaan hallintaansa itseajavan ajoneuvon. Uber näki, että tämä vain vastaa Teslan Autopilotia, jota viranomaiset eivät ole kieltäneet.

Itseajavien autojen testaamisen luvan hinta olisi ollut vain 150 dollaria. Ilmeisesti Uber ei kuitenkaan halua luoda omille autoilleen ennakkotapausta luvan tarpeesta eikä myöskään halua aloittaa raportointia viranomaisille sen itseajaville autoille sattuvista haavereista, mikä olisi yksi luvan saamisen edellytys. Nyt Uber aikoo siirtää autonsa käyttöön jonnekin muualle San Franciscosta.

Uberin itseajavien autojen osalta tilannetta ei parantanut niiden ensimmäisenä toimintapäivä San Franciscossa tapahtunut punaisia päin ajo. Tässä tilanteessa Uberin mukaan kuljettaja ei ollut toiminut oikein ja oli jättänyt ottamatta auton hallintaansa.

San Franciscon lisäksi Uber testaa itseajavia autoja Pittsburghissa, jossa myös sen itseajamisen teknologian kehityskeskus sijaitsee.

Huolimatta suurista puheista niin Uberin kuin myös muiden taholta,mukaan lukien itseajamista aggressiivisesti kehittävän Teslan, eivät itseajavat autot ole vielä läheskään valmiita itsenäiseen toimintaan ruuhkaisissa kaupunkiolosuhteissa. Maanteillä ne pärjäävät jo paremmin. Liikenteen lisäksi ongelmia tuottavat kuitenkin yhä myös sade ja lumi.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi