Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google päivitti kuvasovelluksiaan – vanhat valokuvat tarkemmiksi, iPhonen Live-kuville uusia mahdollisuuksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Motion Stills

Google on päivittänyt kuvasovelluksiaan, iPhone-sovellus Motion Stillsiä sekä Androidille ja iOS:lle julkaistua PhotoScaniä. Vanhojen valokuvien digitointiin tarkoitettu PhotoScan skannaa kuvia aiempaa tarkemmin, kun taas Motion Stills sai uusia työkaluja.

PhotoScan on sekä Androidille että iOS:lle julkaistu sovellus, jolla vanhat paperivalokuvat voi siirtää digiaikaan. Älykäs sovellus osaa tallentaa kiiltäväpintaiset kuvat ilman heijastuksia ja myös automaattisesti rajata valokuvista olennaisen sisällön ilman isoja reunuksia.

PhotoScan. Vasemmalla vanha, oikealla uusi versio.

PhotoScan. Vasemmalla vanha, oikealla uusi versio.

Päivityksen myötä PhotoScan tekee skannaamistaan digikuvista aiempaa tarkempia. Aiemmin sovellus otti 2000×2000 pikselin kuvia, mutta nyt resoluutio on nostettu 3000×3000 pikseliin (edellyttäen, että puhelimen kameran tarkkuus on riittävä), ja myös kuvien pakkaamista on vähennetty niin, että valokuvien pienet yksityiskohdat tallentuvat aiempaa tarkemmin. Samassa yhteydessä kuvien automaattinen rajaus on aiempaa fiksumpi.

PhotoScan löytyy Applen App Storesta ja Google Playstä.

Motion Stills on iPhone 6s-, SE- ja 7-malleille tarkoitettu sovellus, jolla voi muokata kameran ottamia Live-kuvia. Koneoppimisen ansiosta Motion Stillsin uusi versio tuo uusia mahdollisuuksia kuvien muokkaamiseen.

Google Motion Stills

Motion Stillsin uusi versio mahdollistaa esimerkiksi liikkuvia kohteita seuraavien tekstien lisäämisen kuviin. Lisäksi sovelluksella voi nyt luoda niin sanottuja cinemagraafeja, eli GIF-animaatioiden tapaan liikkuvia animaatioita, joissa vain tietty osa kuvasta liikkuu, ja muu sisältö pysyy paikoillaan. Koneoppimisen ansiosta sovellus osaa pysäyttää ja terävöittää kuvasta alueen, jonka ei haluta liikkuvan.

Motion Stills cinemagraafi

Motion Stills löytyy Applen App Storesta.

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Esus

    Ongelma on vain, että uuden iPhone 7 kamera (softa) on susipaska (watercolor-ongelma) verrattuna aiempiin malleihin.

Tuoreimmat jutut