Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Itseajavat Uberit laittomia? Eikä tilannetta paranna tämä video: punaisia päin heti avajaispäivänä

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uber toi eilen osittain itseajavilla autoilla tarjottavat kyydit tarjolle myös San Franciscossa.

Ympäri maailmaa paljon porua historiansa aikana herättäneen Uberin itseajavien autojen lanseerauskaan ei sujunut aivan putkeen viranomaisten näkökulmasta.

Kalifornian Department of Motor Vehicles -viranomaisen eli paikallisen liikenneviraston mukaan Uberilla ei ole lupaa itseajavien autojen testaamiseen osavaltiossa. Uber on asiasta eri mieltä, sillä sen mukaan kuljettajan valppaasti valvomat kyydit eivät edellytä lupaa. DMV:n mukaan yli 20 valmistajaa on käynyt läpi sen testauksen ja saaneet luvan. DMV on jo väläyttänyt erityistä kieltoa Uberin toiminnalle.

Ongelmia Uberille aiheuttaa myös eilen kuvattu video, jossa itseajava Uber-auto selvästi ajaa punaisia valoja päin. Uberin mukaan kyseessä oli ihmisen tekemä virhe. ”Tämän takia uskomme niin paljon teiden muuttamiseen turvallisemmiksi itseajavilla Ubereilla. Tämä ajoneuvo ei ollut osa pilottia eikä kuljettanut asiakkaita. Kyseinen kuljettaja on hyllytetty, kun jatkamme tutkintaamme”, kommentoitiin Uberilta.

Huolimatta suurista puheista niin Uberin kuin myös muiden taholta,mukaan lukien itseajamista aggressiivisesti kehittävän Teslan, eivät itseajavat autot ole vielä läheskään valmiita itsenäiseen toimintaan ruuhkaisissa kaupunkiolosuhteissa. Maanteillä ne pärjäävät jo paremmin. Liikenteen lisäksi ongelmia tuottavat kuitenkin yhä myös sade ja lumi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi