Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uber laajensi itseajavien autojen palveluaan uuteen kaupunkiin – käytössä Volvo-maasturit

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uber laajentaa tästä alkaen itseajavien autojen palvelunsa San Franciscoon Yhdysvalloissa. Uber-kyydin tilaajat voivat saada kyydin itseajavalla Volvo-maasturilla.

Mukana etupenkillä on kuitenkin yhä myös kuljettaja, joka on jatkuvasti valppaana ottamaan auton hallintaansa aina tarpeen vaatiessa. Lisäksi etupenkillä istuu vieläpä toinen henkilö Uberilta, jonka tehtävä on tarkkailla sekä valvoa ja vastata tietojen keruusta.

Aiemmin Uber avasi vastaavan kokeilun jo Pittsburghissa, jossa Uber myös itseajavia autojaan kehittää. Siellä pääosa autoista on muunneltuja Fordeja, kun taas San Franciscon kaduille teknologia tuodaan yhdessä Volvon XC90-katumaasturien kanssa. Volvossa in seitsemän kameraa sekä katolla lisäksi vielä lidar-anturi.

Uber ei kerro, kuinka monella autolla itseajavia kyytejä se aikoo San Franciscossa tarjota.

Itseajavat autot ovat olleet tällä viikolla pinnalla, sillä päivää Uberin uutisia aiemmin Googlen itseajavien autojen projekti kertoi edistymisestään ja siirtymisestään omaksi tytäryhtiökseen Googlen emoyhtiön Alphabetin alle. Yhtiön uusi nimi on Waymo.

Alla esittelyvideo itseajavasta Uber-Volvosta San Franciscossa.

 

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 3 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendrik

    Kyllä ruotsalaiset osaavat (Volvo).! 👍😊

Tuoreimmat jutut