Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google hylkäsi ajatuksen autosta ilman polkimia ja ohjauspyörää – osittain itseajavien autojen kyytipalvelu auki ensi vuonna?

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Chrysler Pacifica

Chrysler Pacifica

Google on muuttanut itseajavaa robottiautoa kehittävän projektinsa suuntaa jälleen. Google tähtää nyt yhteistyöhön autonvalmistajien kanssa ja on haudannut ainakin toistaiseksi suunnitelmat ilman ohjauspyörää tai polkimia varustetun auton kehittämisestä.

Nykyisin vielä entisen Googlen X-kehityspajan alla toimiva autoprojekti on siirtymässä uudeksi itsenäiseksi tytäryhtiöksi nykyisin Googlen emoyhtiönä toimivan Alphabetin alle Googlen rinnalle. Tässä yhteydessä se on jo vahvistamassa merkittävästi johtoaan sekä kasvattamassa henkilöstönsä ja toimitilojensa kokoa.

Googlen testaama auto.

Googlen testaama auto.

The Informationin mukaan Google tähtää nyt teknologiansa tuomiseen markkinoille yhdessä autonvalmistajien kanssa autoissa, jotka osaavat ajaa itse mutta sisältävät yhä myös perinteiset toiminnot ihmiskuljettajille.

Aiemmin tänä vuonna Googlen robottiautoprojekti kertoi aloittavansa yhteistyön Fiat Chryslerin kanssa ja käyttävänsä testiajoneuvoina jatkossa Chryslerin Pacifica-tila-autoa.

Mikäli Fiat Chryslerin Pacifican pohjalle kehittämän prototyypin testit sujuvat hyvin, aikoo Google käyttää niitä myös kaupallisesti tarjolle tuotavassa kyytipalvelussa, jonka toiminta alkaisi suunnitellusti ensi vuoden loppuun mennessä.

Googlen toisen perustajan, nykyisin Alphabetin toimitusjohtajana toimivan Larry Pagen sekä talousjohtaja Ruth Poratin kerrotaan olevan autoprojektin muuttuneiden suunnitelmien takana, sillä he näkevät uudenlaisen auton kehittämisen liian hankalaksi. Googlen toisen perustajan Sergey Brinin kerrotaan olleen enemmän oman auton kehittämisen kannalla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi