Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungilta vaaralliselle Galaxy Note7:lle vielä erilaisia päivityksiä: osa lakkaa lataamasta kokonaan – ja osa vain lähes

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Hui Renjien julkaisema kuva hänen palaneesta Galaxy Note7 -puhelimestaan.

Hui Renjien julkaisema kuva hänen palaneesta Galaxy Note7 -puhelimestaan.

Samsungin kampanja sen vaarallisten Galaxy Note7 -puhelinten palauttamiseksi on ajoittain ollut sekava, sillä syystä tai toisesta eri osissa maailmaa on päädytty erilaisiin ratkaisuihin. Niin nytkin Note7:ää rajoittavien päivitysten loppumetreillä.

Yhdysvalloissa ollaan aloittamassa 19. joulukuuta jakelemaan päivitystä, joka käytännössä lopettaa Note7:n toiminnan: akun lataus estyy kokonaan ja lisäksi kaikkien yhteyksien toiminta päättyy päivityksellä. Tosin Yhdysvalloissakin tilannetta sekoittaa maan suurin operaattori Verizon, joka ei aio päivitystä omien asiakkaidensa Note7-puhelimille jaella.

Euroopassa puolestaan nähtävästi seuraava Note7-päivitys tulee olemaan lempeämpi ja akun varaus aiotaan rajoittaa 30 prosenttiin akun kapasiteetista aiemman jo rajoitetun 60 prosentin sijaan, mutta lataaminen on yhä mahdollista. Tällaista päivitystä Samsung aikoo aloittaa jakelemaan 15. joulukuuta ainakin Isossa-Britanniassa.

Suomessa Galaxy Note7 -puhelimet eivät täpärästi ehtineet lainkaan myyntiin, joten Suomessa Note7-puhelimilta ollaan saatu olla turvassa.

Muissa maissa poikkeavista rajoittavista päivityksistä saataneen syyttää erityisesti operaattoreiden vaatimuksia. Tilanne kuvastaa kuitenkin hyvin Android-päivitysten yleistäkin sekavuutta esimerkiksi Applen iPhoneen verrattuna.

Samsung takaisinkutsui Note7-puhelimet lopulta syksyn aikana kahteen otteeseen, kun alkuperäisten puhelinten korvaajiksikin tarkoitetut puhelimet jatkoivat räjähdysten kierrettä. Samsung ei ole vieläkään kertonut todellista syytä Note7:n ylikuumenemisongelmille.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendrik

    Hidasta toimintaa Samsungilta!. 😡