Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Värit eloon – YouTube sai tuen HDR-videoille

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

YouTube logo

Google on tuonut YouTube-videopalveluun tuen HDR-materiaalille, eli korkean dynamiikan videomateriaalille. HDR tarkoittaa kuva- ja videomateriaalia, jonka kirkkausalue on hyvin laaja, valkoinen on valkoisempaa, musta mustempaa ja värit kirkkaammat kuin perinteisillä laitteilla ja materiaaleilla.

Tästä päivästä alkaen YouTubesta voi katsoa HDR-materiaalia yhteensopivilla laitteilla ja videoiden tekijät voivat ladata palveluun HDR-materiaalia.

YouTube HDR-video

Vaikka palvelu räiskyviä HDR-videoita nyt tukeekin, ei muutos heti näy monessakaan kodissa, sillä materiaalin katseluun tarvitaan HDR:ää tukeva päätelaite sekä näyttö, jonka ominaisuudet riittävät HDR-materiaalin näyttämiseen kaikessa loistossaan. Tällä hetkellä katselu onnistuu Samsungin vuoden 2016 SUHD- tai UHD-televisioilla tai vaihtoehtoisesti muilla HDR-yhteensopivilla televisioilla, kunhan käytössä on Googlen uusin Chromecast Ultra -mediasoitin.

Lisää HDR-yhteensopivia laitteita on lähiaikoina odotettavissa, kunhan Google saa asiat hierottua kuntoon laitevalmistajien kanssa. Mikäli laite ei tue HDR-materiaalia, näytetään videot normaalilla dynamiikalla.

(Mainos: Osallistu tästä arvontaan ja voita OnePlus 5 -puhelin ja Elisan liittymä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut