Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung aikoo keskittyä tahkoamaan voittoa puhelimillaan

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Samsung logo kyltti

Samsung on tällä hetkellä maailman suurin älypuhelinvalmistaja, ja yhtiö on pitkään keskittynyt kasvattamaan toimitusmääriä ja markkinaosuutta. Strategiaan on kuitenkin tulossa muutos, kun yhtiö aikoo keskittyä enemmän voiton tekemiseen, uutisoi Korea Times.

Nimettömäksi jäävä Samsung Electronicsin johtaja kommentoi lehdelle, että yhtiö valmistautuu ”älypuhelimien jälkeiseen aikaan” ja aikoo kasvun sijaan hakea parempaa kannattavuutta.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole luopua saavutetusta markkinaosuudesta ja antaa kilpailijoiden rynnätä ohitse. Yhtiön odotetaan toimittavan tänä vuonna noin 400 miljoonaa älypuhelinta. Mitään varastontyhjennyskampanjoita ei kuitenkaan kannata yhtiöltä odottaa.

Korea Timesin haastatteleman johtajan mukaan sijoittajille on jo kerrottu strategiamuutoksesta. Muutoksen odotetaan parantavan yhtiön voittomarginaalia 1,2 prosenttiyksiköllä noin 17 prosenttiin.

Yksi syistä strategiamuutokselle on kiinalaisten kilpailijoiden nopea nousu ja Samsungin kalliiden huippupuhelimien ”hienojen erikoisuuksien” saama laimea vastaanotto markkinoilla. Tarkoituksena on karsia budjettiluokan malleja, eikä kiinalaiskilpailijoiden kanssa lähdetä kilpailemaan agressiivisella hinnoittelulla.

Samsungin lisäksi ainakin myös LG aikoo parantaa kannattavuuttaan muun muassa henkilöstöä vähentämällä ja markkinointibudjettia pienentämällä, Korea Times jatkaa.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  No samsung voi huelletta poistaa 10 mallia ainakin.. Sillon jäis tuotantonlinjoja muille luureile ja sillai sais sitä kanattavauutta..

 2. Henrik

  Keskittyminen keski ja kalliimman hintaluokan malleihin + mallivalikoiman pienentäminen nykyisesti on kannattavaa!.

 3. Minä

  Jep, samaa mieltä edellisten kanssa. S-, Note, A- ja J-sarjat riittävät, ei tarvita mitään Young Ace Pro Valuable Edition 2017-mallia tms.

  Tableteissa huippumallit eli ”S” ja lisäksi A-sarjalaiset eli halvemman hintaluokan laitteet.

 4. Vili

  Voiton tekeminen lienee aika haastavaa, kun android valmistajilla myynti kääntyy jatkuvasti enemmän ja enemmän halpisluurien suuntaan.

  Ja kalliiden luurien ostamiseen päivä päivältä on vähemmän ja vähemmän järkisyitä kun ei niihinkään enää mitään isoja muutoksia tule, eli aika vähästä maksaa isoja summia.

  Kuten uutisessakin mainitaan ”Yksi syistä strategiamuutokselle on kiinalaisten kilpailijoiden nopea nousu ja Samsungin kalliiden huippupuhelimien ”hienojen erikoisuuksien” saama laimea vastaanotto markkinoilla.”