Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ei älypuhelinvirityksiä – Samsung työstää itsenäisesti toimivia VR-laseja

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Lamborghini Huracán ja Samsung Gear VR - erilainen koeajo.

Lamborghini Huracán ja virtuaalinen koeajo Samsung Gear VR -laseilla.

Samsung on tällä viikolla järjestämässään kehittäjäkonferenssissa valottanut useita työn alla olevia projekteja, ja yksi niistä on itsenäisesti toimivat virtuaalilasit. Samsung on tähän mennessä julkaissut jo kaksikin versiota sen Gear VR -laseista, jotka vaativat toimiakseen Samsungin oman älypuhelimen. Tulevaisuudessa tarkoitus on kehittää lasit, joissa älypuhelinta ei enää käytetä. Samalla laseille aukeavat entistä laajemmat käyttömahdollisuudet.

Älypuhelimen kanssa toimivat virtuaalilasit ovat ominaisuuksiltaan varsin rajalliset, ja Samsungilla onkin tarkoituksena kehittää itsenäisesti toimivat lasit, joihin sisältyisi myös käyttäjän käsiä ja liikkeitä seuraava teknologia. Tänä keväänä julkaistut Oculus Rift- ja HTC Vive -lasit sisältävät ele- ja asentotunnistuksen, mutta ne ovat erillisestä PC-tietokoneesta riippuvaisia ja ovat johdoilla yhteydessä tietokoneeseen.

Kehittäjäkonferenssissa virtuaalilaseista puhunut Samsungin kehitysjohtaja Injong Rhee kertoi, että yhtiön tarkoitus on kehittää langattomat, itsenäisesti toimivat virtuaalilasit, mutta arveli, että kuluu vielä muutamia vuosia, ennen kuin sen enempää Samsung kuin kukaan muukaan pääsee sellaisia julkaisemaan. Rheen mukaan virtuaalitodellisuus tarjoaa ällistyttäviä mahdollisuuksia, mutta tekniikka on vielä lapsenkengissä.

Samsungin ohjelmistokehityksestä vastaavan johtaja Andrew Dickersonin mukaan vuodesta 2016 on tulossa virtuaalitodellisuuden vuosi. Hän paljasti, että Samsung aloittaa sen Gear 360 -kameran toimitukset ensimmäisille markkinoille jo tällä viikolla. Lisäksi yhtiö aikoo panostaa tänä vuonna reilusti sen Gear VR -laseihin ja tarjota myös ohjelmistotyökaluja, jotka helpottavat 360 asteen videoiden julkaisemista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Ylpeä

  Microsoftin HoloLens-lasithan toimivat ilman älypuhelimia

  • Janne Laakso

   Totta. HoloLens-lasit tosin tuottavat lisättyä todellisuutta (engl. augmented reality), eivät virtuaalitodellisuutta.

   • Azazel

    Niin tuo… HoloLens lasit eivät ole VR lasit laisinkaan vaan HoloGrammi lasit

Tuoreimmat jutut