Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android muuttuu esteettömämmäksi – laajamittaiset äänikomennot testissä

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen uusi logo

Teknologia on suuri apu monissa tilanteissa. Graafiset käyttöliittymät ja kosketusnäytöt eivät kuitenkaan palvele kaikkia yhtä hyvin. Näistä syistä Google satsaa entistä enemmän esteettömään suunnitteluun.

Googlen mukaan lähes 20 prosenttia yhdysvaltalaisista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä vammasta, joka rajoittaa huomattavasti modernin teknologian hyödyntämistä. Tästä syystä yhtiö on julkistanut Android-alustalleen useita uudistuksia, joiden pyrkimyksenä on parantaa teknologian käytettävyyttä esimerkiksi liikuntarajoitteisille tai kuulo- ja näkövammaisille.

Androidilla testataan parhaillaan uutta Voice Access -ominaisuutta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa aiempaa laajempi laitehallinta pelkän äänen avulla. Käyttäjät voivat sovelluksen avulla käyttää laitettaan esimerkiksi komennoilla ”mene Chromeen” tai ”vieritä alas”. Oletettavasti komennot toimivat kuitenkin toistaiseksi vain englanniksi.

Voice Access -äänikomentoja animaationa.

Voice Access -äänikomentoja animaationa.

Samalla visuaaliset apuasetukset tuodaan näkyvämmälle paikalle tulevasta Android N -versiosta alkaen. Jatkossa kohteiden ja tekstin kokoa tai TalkBack-ruutulukijaa voi säätää mieleisiinsä asetuksiin heti Android-laitteen käyttöönoton yhteydessä.

Ensiasetuksia Android N:llä.

Ensiasetuksia Android N:llä.

Kolmannen osapuolen sovelluskehittäjien avuksi Google on julkaissut Accessibility Scanner -työkalun. Sen avulla kehittäjät voivat tarkistaa sovelluksensa ja saada ehdotuksia siitä, miten tuotteen esteettömyyttä voitaisiin parantaa. Ehdotuksia voisivat olla vaikkapa tiettyjen kohteiden suurentaminen tai tekstin ja taustan kontrastin kasvattaminen.

Accessibility Scanner.

Accessibility Scanner.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi