Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin peilaat Android-laitteen näytön TV-ruutuun Chromecastilla

Ilmoitus: Yksi Moi. Monta simmiä. Moilta saat edullisesti niin monta liittymää kuin tarvitset ja voit jakaa dataa sekä puhetta niiden kesken. Tutustu ja tilaa!

Chromecast Nexus Player Cast

Näytön peilaus onnistuu helposti eikä ruutujen välillä viivettä ole kovinkaan paljoa

Televisioiden erilaiset lisälaitteet tekevät ”tyhmästäkin” televisiosta ”älykkään”. Googlen Chromecast on varsin suosittu TV-tikku, joka tuo suositut suoratoistopalvelut myös vanhempiin televisioihin. Chromecast osaa tehdä kuitenkin muutakin: sen kautta voi peilata Android-puhelimen näytön TV-ruutuun.

Ruudun peilaaminen televisioon Chromecastia ja Nexus Playeria hyödyntäen on varsin yksinkertaista. Se onnistuu Chromecast-sovelluksen kautta, joka on saatavilla Googlen Play-kaupasta.

Chromecast Nexus Player stream

 

 1. Avaa Chromecast-sovelluksessa sivuvalikko
 2. Varmista, että Wi-Fi -yhteys on päällä, jotta puhelin löytää Chromecastin
 3. Paina kohtaa ”Suoratoista näyttö/ääni”
 4. Valitse, mihin laitteeseen näyttö peilataan

Näytön peilaus onnistuu niin uudella kuin vanhalla Chromecastilla sekä Nexus Player -laitteella.

Chromecast Nexus Player

Uusi ja vanha Chromecast sekä Nexus Player

 

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.


Ilmoitus: Downton Abbeyn tekijän lumoava uutuus – nappaa avausosa 0 €! Lataa e-kirjana tästä

Ilmoitus Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 300 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 € alennuksen 1. ostoksestasi uutena käyttäjänä.

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Peter

  Aika monissa televisioissa on valmiina Miracast-toiminto, samoin useissa Android- ja WP-puhelimissa. Eikö siis Android-laitteen näytön voi peilata televisioon ilman mitään kalikoita tai sovelluksia?

  Itse olen kokeillut vain ulkoisen Miracast-kalikan avulla. Halvimmat taitavat maksaa noin 50 euroa. Luulisi, että tulevaisuus vie siihen, että Miracast on valmiina telkussa.

  • Erno Konttinen

   Monet älytelevisiothan tukevat jo Miracastia. On totta, että useat kalliimmat älypuhelimet tukevat jo Miracastia, mutta halvemmat eivät. Tämän jutun ideana olikin juuri se, että näytön peilaus onnistuu kaikilla Android-laitteilla – niin puhelimilla kuin tableteilla. Lukuun ottamatta Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichillä tai sitä vanhemmalla käyttöjärjestelmäversiolla toimivia laitteita.

Tuoreimmat jutut

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.