Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässäkö seuraava teknologiavallankumous? Microsoftilta ”täysillä ominaisuuksilla varustettu puettava Windows 10 -tietokone”

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoftin logo

Microsoft esitteli ensimmäisen kerran HoloLens-virtuaalilasejaan viime vuoden keväällä ja sai samalla monen uteliaaksi virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista. Perusideana HoloLensissä on 3D-esineiden tutkiminen virtuaaliympäristössä ja kotikäytössä laseilla voi katsoa esimerkiksi TV-ohjelmia. Nyt HoloLensin ominaisuuksista on saatu lisätietoja Microsoftin yli 20 minuuttisella videolla, jossa lasien toimintaan perehdytään tarkemmin.

Videolla Microsoftin edustaja kertoo muun muassa lasien käyttävän täyttä Windows 10 -käyttöjärjestelmää, joka tarkoittaa, ettei sovelluskehittäjien tarvitse nähdä ylimääräistä vaivaa Windows-yhteensopivuuden varmistamiseksi. Samalla lasit taipuvat myös perinteisten Windows-sovellusten ajamiseen, joten muun muassa netin selaaminen onnistuu suoraan lasien kautta.

Koko 20 minuuttinen esittely on katsottavissa alta:

 

Teknisten tietojen osalta HoloLensin akun kerrotaan kestävän noin 2,5 tuntia raskaassa käytössä ja 5,5 tuntia tavallisessa käytössä. Koska HoloLens toimii langattomasti, käytetään tiedonsiirtoon joko Wi-Fi -tai Bluetooth-yhteyttä. Kehittäjäversion alustavaksi hinnaksi on arvioitu noin 3000 dollaria ja kehittäjien on tarkoitus päästä lasien kimppuun lähikuukausien aikana.

Microsoftin HoloLens muistuttaa paljon elokuvan JVC-laseja

Microsoftin HoloLens virallisessa lehdistökuvassa.

Kuvakaappaus Project X-Ray -pelin esityksestä

Kuvakaappaus Project X-Ray -pelin esityksestä. Yhdeksi lasien käyttötarkoituksista on esitetty virtuaalitodellisuuteen perustuvien pelien pelaaminen, jossa HoloLens automaattisesti tunnistaa ympäristön rakenteet.

 

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Jukka

    Ainakin lasien ulkonäkö on hieno,eikä mitkäät möhkäleet.
    Voi olla hienot esim. pelihommiin