Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia aloittaa mielenkiintoisen verkkotekniikan testaamisen – ”Jopa 50-kertainen suorituskyky”

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Artemis pCell

Nokia ja Artemis kertovat tiedotteessaan, että Nokia aloittaa Artemiksen pCell -teknologian testaamisen. Artemiksella on kovat puheet pCell -teknologiaan liittyen, joten Nokia haluaa testata, ovatko puheet totta. Yhtiöiden on tarkoitus aloittaa testaaminen ensi vuoden alussa.

Artemiksen pCell -teknologia on kehitetty ehkäisemään mobiiliverkkojen ruuhkautumista sellaisissa paikoissa, jossa samaan tukiasemaan kohdistuu valtavasti käyttäjiä. Esimerkkipaikkoja voisi olla vaikkapa suuri lentokenttä tai urheilustadion.

Normaalisti kaikki tukiasemaa käyttävät mobiililaitteet jakavat sen kapasiteetin, joten ruuhkautuessa verkon suorituskyky heikkenee. pCell -teknologiassa kuitenkin pWave -tukiasema luo jokaiselle laitteelle yksilöllisen ”kuplan”, jolloin verkon suorituskyky kasvaa yhtiön mukaan jopa 50-kertaiseksi.

”Kun saimme tietää teknologiasta, ajattelimme, että sellainen ole mahdollista”, sanoo Nokia Networksin teknologiajohtaja Hossein Moiin Wiredin haastattelussa. Nokia Networksilla oltiin hyvin skeptisiä asiaan liittyen, joten yhtiö päätti kokeilla teknologiaa. ”Laitamme teknologian kokeiluun normaaleissa elämäntilanteissa ja katsomme, kuinka se toimii”, Moiin jatkaa.

pCell -teknologiassa hyödynnetään pieniä tukiasemia, joita voi kätevästi sijoittaa lähes minne vain.

Alta voit katsoa Artemiksen esittelyvideon.

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Nice, very nice indeed. Suomi nousuun.